Antti Karhula veszi át a Hydro Fehérvár AV19 irányítását

  • 2020.01.21. 12:22
  • Fehérvárav19

A Fehérvár AV19 SC vezetése a keddi nappal felmentette a munkavégzés alól Hannu Järvenpää-t.

Hannu Järvenpää 2017 végén került a csapat élére, abban az évben végül az együttes egy egységgel maradt le a playoffról. A nagy tapasztalattal rendelkező vezetőedzővel a csapat a 2018/2019-es szezonban rájátszásba került, emellett Magyar Kupát és Szuperkupát is nyert. Ugyanakkor a Hydro Fehérvár AV19 az idei évadban az alapszakasz végén, egy mérkőzéssel a bajnokság első szakaszának zárása előtt már biztosan a kilencedik helyen áll az Erste Bank Eishockey Ligában, 39 mérkőzésen 51 pontot szerzett, 17 győzelem (13 rendes játékidős, 4 hosszabbításos) győzelem mellett 22 vereség (18 rendes játékidős, 4 hosszabbításos) áll, így két bónuszponttal vág neki az alsóházi küzdelmeknek. A mögöttünk álló hétvégén az Expert-Borsod Agroker Magyar Kupa négyes döntőjében a gárda a várakozásokkal ellentétben nem tudta megvédeni Magyar Kupa elsőségét.

A csapatnál folyó szakmai munkát a mai naptól Antti Karhula veszi át, aki a 2018/2019-es szezon közepe óta áll a székesfehérvári klub kötelekében és eddig másodedzőként segítette a Hannu Järvenpää munkáját. A finn szakember mellett a klubot jól ismerő, korábban a csapatot erősítő Arttu Luttinen vesz részt a szakmai munkában, másodedzőként segítve honfitársát. A klubvezetés reméli, hogy a korábbi kiváló játékos tapasztalatával, helyismeretével, karakterével meg tudja adni azt a segítséget az új vezetőedzőnek, ami egy sikeres középszakasz teljesítéséhez kell. 

A döntés hátteréről Gál Péter Pál, a Fehérvár AV19 SC elnöke beszélt: „A mai vezetőségi ülés után a Hydro Fehérvár AV19-nél megköszöntük Hannu Järvenpää vezetőedző munkáját. Köszönjük neki mindazt, amit az elmúlt időszakban a fehérvári hokiért, ezért a csapatért tett, köszönjük a közös sikereket! Úgy éreztük, most jött el az a pillanat, amikor egy új impulzust kell adni a csapatnak, hogy egy remélhetőleg sikeres középszakasznak tudjunk nekivágni. Természetesen általában, és most sem egy személyi felelőse van egy ilyen hullámzó teljesítménynek, és nem is egyetlen mérkőzés miatt döntöttünk úgy, hogy váltunk. A Magyar Kupa hétvégén történtek leképezték a szezonban eddigi teljesítményt. Nem tudtunk változtatni most sem azon, hogy parádés sikerek után egészen meghökkentő, megmagyarázhatatlan és elfogadhatatlan teljesítményeket láttunk a mérkőzéseken. Pontosan ezért éreztük úgy, hogy egy új impulzussal ezek a hullámzások majd kiküszöbölhetők lesznek. Egyértelmű, hogy ebben közös felelőssége van a klub szakmai vezetésének, a vezetőedzőnek, a vele dolgozó edzőknek és a játékosoknak egyaránt. Minden játékosnak ugyanúgy el kell gondolkodnia, hogy beletette-e azt a munkát, energiát, amit az edzője kért tőle, végrehajtott-e mindent, elvégezte-e a házi feladatát azon a területen, ahol azt neki el kell végezni. Ebben is óriási változást várunk. Semelyik játékosunk nincs páholyban, senki nem érezheti úgy, hogy ezzel az edzőváltással róla lekerült a felelősség. Nagyon erős fókusszal vagyunk a játékoskeret tekintetében is, ha kell, és lesz rá lehetőségünk a játékospiacról, akkor természetesen megadunk minden segítséget a csapatnak, a keretnek, ami alapján sikeresek tudnak lenni. Azonban attól, aki most a keret tagja, elvárjuk, hogy száz százalékot, vagy egy kicsit többet teljesítsen. Eddig ez nem mindig történt meg.”

A klub első embere kitért a célokra is: „Tavaly kicsit könnyebb utat sikerült bejárnunk. Ezért is jár a dicséret Hannu Järvenpää-nak, hogy azzal a kerettel, amelynek egy része már tavaly is itt játszott, egy sikeres alapszakaszt zártak az előző évadban. Most a nehezebb útra kerültünk, göröngyösebb úton kell feljutnunk az általunk áhított csúcsra, de ez továbbra sem elképzelhetetlen, továbbra is úgy gondoljuk, hogy ez a keret alkalmas arra a célra, amit kitűztünk, hogy a klub történetében először két egymást követő évben playoffba jusson a fehérvári hokicsapat, ezen nem kívánunk változtatni, ez az alapvető elvárás az új szakmai vezetés felé is.”

Klubunk ezúton is köszönetét fejezi Hannu Järvenpää-nek eddigi munkájáért, a vele közösen átélt sikerekért! Mind szakmai, mind magánéletében sok sikert kívánunk a jövőben!