Andrew Sarauer visszavonul

  • 2023.07.22. 14:08
  • Fehérvárav19

A kanadai-magyar támadó a klubot a 2023/2024-es szezonban érvényes szerződése felbontására kérte.

Székesfehérvári jégkorongos berkekben gyakran illetik a tapasztalt centert a GOAT (greatest of all times – minden idők legjobbja) jelzőkkel, ami nem is csoda:

Andrew Sarauer 2013-ban érkezett Székesfehérvárra, ahol négy szezont játszott, Magyarországra érkezése után rögtön a csapat húzóembere lett, első évében Frank Banham mögött a csapat házi kanadai táblázatának második helyét foglalta el, második szezonjában pedig az egész EBEL pontkirálya lett.  Egy évad erejéig szerepelt a Villach együttesében is, majd 2018-ban újra visszatért a koronázóvárosba, ahol újabb hat éven keresztül a csapat vezéregyéniségei közé tartozott. 2015-ben tette le a magyar állompolgársági esküt, tagja volt a Krakkóban feljutást ünneplő magyar válogatottnak is, majd több éven át stabil kerettagja, húzóembere maradt a nemzeti együttesnek.

Andrew Sarauer közel 500 EBEL/ICE-mérkőzéssel a háta mögött, a nyári felkészülés során döntött úgy, mégsem lép jégre a 2023/2024-es évadban. „Ma visszavonulok attól a sporttól, amit imádok. Az elmúlt hetekben éreztem, valami hiányzik a nyári felkészülésem alatt, és ekkor tudtam, eljött az idő, hogy befejezzem. Tíz éve fogadtatok be a csodás városotokba és országotokba, ami nemsokára az otthonommá vált. Az évek alatt rendkívüli csapattársakat volt szerencsém megismerni és velük együtt játszani. Mindannyian jobbak lettünk a kiváló edzőkkel és a klubnál dolgozókkal való munkától. Sokan közülük a színfalak mögött vannak és rengeteg munkát tesznek bele abba, amit az jelent, hogy Fehérváron játszhatunk. Köszönöm nekik. Óriási megtiszteltetés volt előttetek játszani, a szurkolók előtt. Sosem fogom elfelejteni azt az energiát és szenvedélyt, amit mérkőzésről mérkőzésre adtok. Fehérvár és az AV19 mindig különleges helyet foglal majd el a szívemben” – áll a játékos közleményében.

Szélig Viktor, a klub general managere az alábbiakban kommentálta a döntést: „Szomorúak vagyunk, ugyanakkor megértjük a játékos döntését. Azt, hogy egy aktív jégkorongozó mikor vonuljon vissza, mi az ideális időpont, nehéz eldönteni. Sarzy-val már korábban is beszélgettünk erről, most is elkezdte a felkészülést a szezonra, de végül úgy látta, jobb, ha inkább még a szezon előtt meghozza ezt a döntést, mintsemhogy motiválatlanul érkezzen vissza. Nem titok, beszéltünk arról is, hogy visszavonulását követően a szervezeten belül marad és a szakmai stábban folytatja a munkát, sajnos ez most nem valósul majd meg. A klub nevében csak a legjobbakat kívánjuk Andrew-nak, a továbbiakban sok sikert kívánunk egykori játékosunknak!”