Andrew Sarauer: "Messze van még a szezon vége"

  • 2019.02.10. 20:57
  • Fehérvárav19
Csapatunk támadója értékelte a mögöttünk álló időszakot és elmondta, mit vár a középszakasztól.

Hogyan értékelné az alapszakaszt?
Általánosságban nézve úgy látom, jó volt az első 44 forduló. Beletelt ugyan kis időbe, mire összeállt a csapat, kialakult a kémia a játékosok között, de amint ez megvolt, egységként kezdtünk játszani és jöttek a sikerek.

Az utolsó tíz fordulóban a Fehérvár AV19 volt a legeredményesebb csapat a ligában. Mit gondol, mi az oka ennek a sikernek?
Ahogy az előbb is említettem, a csapatjáték volt a siker kulcsa. Minden mérkőzésen volt valaki, nem is ugyanaz az egy-két ember, akik vezérei tudtak lenni az együttesnek és mérkőzéseket nyertek nekünk. Amint elkezdtünk hinni abban, hogy bekerülhetünk a legjobb hatba, mindenki egy irányba húzott és valóra is váltottuk azt, amit elképzeltünk.

Mik a várakozásai a középszakasszal kapcsolatban?
Nulla ponttal kezdeni mindig nagyon nehéz, de remélem, hogy ott folytatjuk, ahol abbahagytuk és a saját játékunkat tudjuk játszani. Jó lenne olyan pozíciót kiharcolni, hogy a playoffban a miénk legyen a hazai pálya előnye.

Milyen a csapat és hogy érzi magát ebben a közegben?
Természetesen mindenki boldog most. Egész évben kéményen dolgoztunk idáig is, de mindenki, beleértve a csapatot, a szurkolókat és az egész klubot tisztában van vele, hogy messze van még a szezon vége. Úgy érzem, többre is képesek vagyunk annál, hogy egy kört menjünk a rájátszásban, csak el kell hinnünk, hogy messzebb is juthatunk.

Mit üzen a szurkolóknak?
Egész évben fantasztikusak voltak. Nem titok, hogy kiváló szurkolótáborunk van, de tudjuk, hogy még többre képesek ők is, ahogy mi is. Izgatott vagyok és várom, milyen lesz a hangulat a rájátszásban. Egyik ellenfél számára sem lesz könnyű itt játszani, ezért hálás vagyok nekik és köszönök minden támogatást!