Alex Petan a Hydro Fehérvár AV19-ben

  • 2020.08.10. 14:07
  • Fehérvárav19

A kanadai-olasz támadó, aki egyéves szerződést kötött a Hydro Fehérvár AV19 együttesével, a DEL-es Iserlohn Roosters együttesétől érkezik Székesfehérvárra.

A 28 éves Petan neve nem ismeretlen számunkra, hiszen a 2017/2018-as, valamint a 2018/2019-es szezonban a HCB Südtirol Alperia együttesét erősítette, első évében pedig rögtön EBEL-bajnoki címet ünnepelt a Rókákkal. Európai karrierjének megkezdése előtt megfordult az ECHL-ben és az AHL-ben is, majd az előző, csonka szezonban a német elsőosztályú Iserlohn Roostershez szerződött, ahol 50 mérkőzésen 27 pontot (8 gól, 19 assziszt) szerzett.

„Úgy gondolom az, hogy a Hydro Fehérvár AV19-ben folytatom a pályafutásomat, remek lehetőség számomra. Már az első beszélgetések során nyilvánvalóvá vált, hogy a csapat komoly célokkal vág neki a szezonnak és ehhez a megfelelő játékosállományt is állították össze. Nagyon tetszett az az elkötelezettség, amit Antti Karhula és Szélig Viktor mutattak” – indokolta meg döntését a támadó.

Petan, aki a 91-es számot viseli majd az ICE-ban érdekelt magyar együttesben, arra is kitért, milyen érzés lesz számára ezúttal hazai játékosként visszatérni az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokba. „Nagyon izgatott vagyok, hogy a fehérvári szurkolók előtt játszhatok. Két éven keresztül tapasztalhattam, milyen nehéz ellenfélként itt játszani. Beszéltem több olyan korábbi fehérvári játékossal, aki megerősítette: előttük jégre lépni óriási plusz motivációt jelent és extra energiát ad a mérkőzéseken.”

Szélig Viktor, csapatunk general managere az alábbiakkal indokolta Alex Petan szerződtetését: „Olyan csatárt kerestünk, aki nem csak a kellemetlen stílusával, hanem ponterős játékával is hozzá tud majd járulni a csapat teljesítményéhez. Alex gyors, erőszakos, jól lövő, jobbkezes játékos, akit az edzői stáb minden bizonnyal remekül tud majd használni. Játszott ebben a ligában, ismeri a bajnokságot, a közeget, így a vele szemben támasztott elvárások sem lesznek ismeretlenek számára.”

A Hydro Fehérvár AV19 csapatában jelenleg az alábbi játékosok rendelkeznek szerződéssel a 2020/2021-es szezonra: 

Kapusok: Mike Ouzas, Kornakker Dániel

Hátvédek: Mike Caruso, Stipsicz Bence, Tim Campbell, Paul Geiger, Szabó Dániel, Szabó Bence

Támadók: Andrew Sarauer, Reisz Áron, Sárpátki Tamás, Erdély Csanád, Mihály Ákos, Hári János, Bartalis István, Szita Donát, Anze Kuralt, Alex Petan

Fotó: HCB/Vanna Antonello