A Znojmo szerezte meg a három pontot

  • 2019.01.04. 21:19
  • Fehérvárav19
A Fehérvár AV19 nagy küzdelemben vágül alulmaradt cseh ellenfelével szemben.
EBEL / Alapszakasz -
2019.01.04 Péntek / 18:45
Hydro Fehérvár AV19
vége
4:6
(3:4, 1:1, 0:1)
Nézőszám: 3 040
HC Orli Znojmo
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
PIRAGIC, FICHTNER, HRIBAR, ZGONC
Hydro Fehérvár AV19
Carruth (Gyenes) - Harty, Szabo, Sille, Hari, Kuralt - Caruso, Meland, Sarpatki, Koskiranta, Sofron - Stipsicz, Tikkanen, Erdely, Sarauer, Phillips - Luttinen, Reisz, Szita
HC Orli Znojmo
Halasz (Lassila) - Lattner, Sedlak, Kalus, Kujawinski, Hlava - Vainonen, Parkkonen, Novak, Stretch, Luciani - Kruckovyc, Stehlik, Bulin, Matus, Nemec - Jonas, Spacek, Oscadal
Gólszerzők: Kuralt, Luttinen, Phillips, Szabo ill. Kujawinski, Kujawinski, Kalus, Luciani, Kalus, Kalus
Kiállítások: 17 ill. 19

Jó tempóban indult a Znojmo elleni találkozó, melyen Szabó Krisztián kisebb sérülés, Kornakker Dániel pedig betegség miatt nem lépett jégre, visszatért azonban két hónap kihagyás után Arttu Luttinen és felépült betegségéből Harri Tikkanen is. Rögtön az elején Sille csapott le egy kipattanóra, de Lassila hárított. A 2. percben előnybe került csapatunk, miután Hlava ült ki büntetőpadra, egy perc alatt sikerült is kihasználni a fórt, Sarauer adta be a vendégkapu mögül középre Anze Kuraltnak, aki nem hibázott (1-0). Erdély növelhette volna kettőre a különbséget, majd a másik oldalon Novak kínálta meg Carruthot. Az 5. perc elején hazai kettő az egy elleni akció következett, Reisz passzolt Arttu Luttinen elé, sérüléséből visszatért támadónk pedig Lassila hálójába vágta a korongot (2-0). Ezután Carruthot dolgoztatta meg Luciani, a vendégek azonban komolyabb helyzetet nem tudtak kialakítani. Oda-vissza játékot mutattak a felek, melyet a 9. percben egy veszélyes vendégtámadás tört meg, aminek végén Ryan Kujawinski egygólosra csökkentette a különbséget (2-1). A találat után Carruthnak akadt több dolga, de kapusunk magabiztosan védte a felé érkező lövéseket. Fehérvári akciókkal folytatódott a játékrész, majd kontrából a Znojmo indulhatott, Ryan Kujawinski lövése pedig átcsorgott Carruth mellett a gólvonalon (2-2). A következő buli után rögtön jött a válasz hazai oldalon, Sarauer adta be Zack Phillips elé, aki közelről talált be Lassila ketrecébe, a bírók pedig hosszas videózás után érvényesnek ítélték a találatot (3-2). A 15. perc végén ismét egyenlíteni tudtak a vendégek, ezúttal Marek Kalus jóvoltából (3-3), majd nem egészen két perccel később a vezetést is megszerezték, Anthony Luciani járt túl Carruth eszén (3-4). Fehérvári mezőnyfölény jellemezte az utolsó perceket, Erdély, Luttinen és Reisz is egyenlíthetett volna, gól viszont nem született. A harmad kisebb verekedéssel zárult, Sofron és Luciani kapott büntetést, a játékvezetők döntése értelmében pedig csapatunk került emberelőnybe, így egygólos vendégvezetéssel és öt a négy elleni játékkal fordulhattak a felek a második etapra.
Az áthúzódó kiállítás miatt hazai fórral indult a középső játékrész, melyben az első lehetőség Kuralt nevéhez fűződik, ami kimaradt, majd egy szépen kijátszott passzjáték után végül Szabó Dániel bombázott Lassila kapujába (4-4). A 23. perc elején Meland került büntetőpadra, de a vendégek nem tudták kihasználni az emberelőnyt. Harty előtt kínálkozott lehetőség, a Znojmo védelme azonban jól működött, majd Sille távoli lövését hárította Lassila. Matus cselezte ki a hazai bekkeket, de Carruth a helyén volt, később Nemec és Vaionen is próbálkozott, ám maradt a döntetlen. Tikkanen kékvonalasát védte Lassila, ezután Hári adta be a lendületből érkező Szabó Dániel elé, gól viszont nem született. A 32. percben páros kiállítás következett, Reisz és Stretch kapott kisbüntetést, négy a négy ellen Hári kínálta meg a fehérmezes hálóőrt, viszont Koskirantát szabálytalannak látták a játékvezetők, a fórban pedig ismét megszerezte a vezetést a Znojmo, Marek Kalus közelről talált a hazai ketrecbe (4-5). Fehérvári támadásokkal folytatódott a harmad, aztán újra Meland kapott büntetést, de a hazai védelem jól működött. Még ki sem egészült csapatunk, Stretch előtt nyílt a büntetőpad ajtaja znojmoi oldalon. Az előnyben bár többször is megdolgoztatták a speciális egységek a vendégek kapusát, nem sikerült az egyenlítés, így ismét egygólos különbséggel és fennmaradó 20 másodperc hazai fórral mehettek a csapatok az öltözőbe.
A harmad eleji öt a négy elleni játék nem hozott sikert a Fehérvár AV19 számára, a kiegészülés után pedig Luttinen próbálkozott távolról. A 43. perc végén ismét csapatunk került létszámfölénybe Vaionen gáncsolása nyomán, ám ez a fór is meddőnek bizonyult. Hári passzára érkezett Kuralt, Lassila a helyén volt, majd Parkkonen és Stretch veszélyeztetett Carruth ketrece előtt, az eredmény viszont nem változott. Nyomás alá helyezte a fehérvári kaput a Znojmo, a védelem azonban jól működött. Az 50. percben mindkét oldalon nyílt a büntetőpad ajtaja, Kuralt és Matus ültek ki durva játékért, a kiállítás felénél pedig Szabó Dánielt is szabálytalannak látták a játékvezetők, így ismét a speciális egységeké volt a főszerep. Sedlak kínálta meg távolról kapusunkat, ezt követően pedig Kalus próbálkozott közelről, de a hátrányos sorok jól mozogtak, maradt a 4-5. Sofron előtt kínálkozott lehetőség, ezután Caruso lőtt a kékvonalról, majd Stipsicz is távolról veszélyeztetett, az eredmény viszont nem változott. Egy perccel a harmad vége előtt Hannu Järvenpää levitte kapusát, a játékvezetők pedig szabálytalanságot ítéltek vendégoldalon, de a hat a négy elleni játékban a Znojmo szerzett korongot, Marek Kalus pedig egy üreskapus találattal beállította a végeredményt (4-6).