A Znojmo nem lesz ott a szezonrajtnál

  • 2020.05.22. 12:04
  • Fehérvárav19

Az osztrák bázisú nemzetközi jégkorongliga pénteki tájékoztatása szerint a cseh együttes gazdasági okokra hivatkozva visszavonta részvételi szándékát a bajnokság következő évi kiírására.

Kilenc szezon utcán nem lesz cseh csapat az osztrák bázisú nemzetközi jégkorongligában. A 2016-os döntős sikeres éveket tudhat maga mögött, hiszen szereplésük során nyolc alkalommal jutottak a rájátszásba, ezen kívül egy alkalommal adták a liga legértékesebb játékosát (Colton Yellow Horn 2015/2016), valamint előbb Libor Sulak, majd Radek Cip is a liga legjobb fiatal játékosa lett. „Mivel partnereink nagy része határokon átívelő kereskedelmi tevékenységet folytat, a határok lezárása és a koronavírus-világjárvány okozta gazdasági nehézségek őket is mélyen érintették. Ennek következtében csapatunk a következő évre tervezett pénzügyi keret hatvan százalékától elesik” – áll a cseh együttes közleményében.

A Znojmo az események tükrében arról tájékoztatta a ligaelnökséget, hogy visszavonja jelentkezését a következő évadra. A jégkorong azonban nem tűnik el teljesen a cseh városból, a gárda a cseh harmadosztályban szerepel majd a 2020/2021-es szezonban. A Sasok ugyanakkor kifejezték szándékukat a ligába való visszatérésre, az erről szóló döntés a liga következő közgyűlésén születik meg.

„Nagyon sajnáljuk, hogy a Znojmo visszalépésével erős partnert és versenyképes csapatot vesztünk el. A döntéshozóik mindent megtettek annak érdekében, hogy a ligában maradáshoz szükséges feltételeket megteremtsék. A klub azonban  - érhető módon – nem tud anyagi kockázatot vállalni, így a döntésüket tiszteletben tartjuk” – tette hozzá Christian Feichtinger ligamenedzser.