A Villach érkezik

  • 2018.02.10. 10:36
  • Fehérvárav19

A középszakasz negyedik mérkőzésén az alsóház második helye lesz a tét. Az M4 Sport online élőben közvetíti a találkozót.

Az eddig hibátlan Villach előbb a Graz, majd a Dornbirn és a Znojmo együttesét múlta felül a középszakaszban, így hiába kezdte 0 ponttal a tízmérkőzéses sorozatot, jelenleg playoffot érő helyen áll. „Csapatként játszunk, ezért vagyunk sikeresek” – mondta Sofron István, a vendégek támadója. „Az önbizalmunk is visszatér, Székesfehérváron pedig szeretnénk folytatni a győzelmi sorozatot. Számunkra már most elkezdődött a playoff, minden győzelemre szükségünk lesz!” A csapatok között mindössze két pont a különbség a karintiaiak javára, így egy szombati hazai győzelem esetén akár helyet is cserélhet a két alakulat.

Az alapszakaszban három fehérvári, és egy villachi siker született, hazai pályán előbb 3-0-ra, majd 5-4-re múlta felül a magyar EBEL-együttes a Sasokat. Ugyanakkor az elmúlt öt mérkőzésen a Raktár utcában mindannyiszor hazai siker született, ez jó előjel lehet a Fehérvár AV19 számára a szombaton 17:45-kor kezdődő mérkőzésen. A középszakaszban a vendégek 13 gólt szereztek, és mindössze hatot kaptak, köszönhető ez kapusuk kiváló teljesítményének is, Lukas Herzog az egész szezont tekintve a második a rangsorban, 93,2 százalékkal, David Kickert pedig a kilencedik, 90,9 százalékos védési hatékonysággal (az alapszakaszt is beleértve). Kógerék ugyanakkor 8 találatot értek el és 7-et kaptak az előző három fordulóban, Mac Carruth 92,5 százalékát, míg Rajna Miklós a 90,7 százalékát hárította a lövéseknek.

Az osztrák alakulatról és kulcsjátékosairól Hannu Järvenpää és Szabó Dániel nyilatkoztak. A szakvezető a vendégek játékosait elemezte, míg a szerződését a tegnapi napon meghosszabbító hátvéd visszatekintett az alapszakaszban ellenük elért eredményekre.