A Salzburg bizonyult jobbnak

  • 2021.10.02. 22:27
  • Fehérvárav19

A Hydro Fehérvár AV19 háromgólos vereséget szenvedett első túrájának második állomásán, Salzburgban. 

ICE / Alapszakasz -
2021.10.02 Szombat / 19:15
EC Red Bull Salzburg
vége
3:0
(0:0, 2:0, 1:0)
Nézőszám: 1 850
Hydro Fehérvár AV19
Salzburg / Eisarena Salzburg
FICHTNER, TRILAR, NOTHEGGER, ZGNOC
EC Red Bull Salzburg
Wieser (Tolvanen) - Heinrich, Lo Verde, Baltram, Nissner, Wukovits - Pallestrang, Brennan, Raffl, Järvinen, Schneider - Kanzig, Zündel, Huber, Leonhardt, Hochkofler - Stapelfeldt, Huber, Predan, Borzecki
Hydro Fehérvár AV19
Kornakker (Tirronen) - Atkinson, Nilsson, Magosi, Hari, Kuralt - Horvath, Campbell, Petan, Bartalis, Erdely - Fournier, Szabo, Terbocs, Jacobs, Shaw - Szabo, Retfalvi, Sarauer, Mihaly
Gólszerzők: Leonhardt, Raffl, Wukovits ill.
Kiállítások: 2 ill. 4

A Hydro Fehérvár AV19 első túrájának második állomásán az EC Red Bull Salzburg volt az ellenfél. A játékrész elején a hazaiak kapusának, Tolvanennek akadt több dolga, Mihály két életerős lövését is sikeresen hárította. Az etap első felében mindkét félnek bőséggel akadtak helyzetei, viszont továbbra is maradt a 0-0. A harmad második felében tempót váltottak a hazaiak, több veszélyes helyzetet is kialakítottak Kornakker kapuja előtt, ám a dudaszóig nem esett gól.

A második harmad első felében oda-vissza játék zajlott jégen. A nagyobb vendéghelyzetek ellenére a harmad közepén a hazaiak szerezték meg a vezetést, Danjo Leonhardt szerzett korongot, majd középre cselezett és kilőtte a rövidet (1-0). A játékrész második felében küzdött együttesünk az egyenlítésért, mind Terbócs, mind Shaw, mind Campbell próbálkozhatott, de Tolvanen végig a helyén volt. Baltram kisbüntetése után előnyben támadhatott csapatunk, viszont továbbra sem sikerült betalálni. 5 perccel a játékrész vége előtt egy késleltetett kiállítást váltott gólra a hazai együttes, Thomas Raffl közelről volt eredményes (2-0).

Folytatódott az egyenlő erők küzdelme a záró etapban is. Majd a 45.percben Campbellt látták szabálytalannak a játékvezetők, a hazaiak igyekeztek tovább növelni előnyüket, de jól működött a védelem. A végjátékban egyre inkább a Salzburg akarata érvényesült, hiába tett meg minden együttesünk azért, hogy közelebb kerüljön ellenfeléhez, maradt a kétgólos különbség.Három perccel a mérkőzés vége előtt Kevin Constantine Kornakker helyett is mezőnyjátékost küldött a jégre, Hári kipattanójára Atkinson ért oda, de az akcióból nem sikerült gólt szerezni. A mérkőzés utolsó percében Ali Wukovits egy üreskapus góllal állította be a végeredményt (3-0). Ezzel a Hydro Fehérvár AV19 veretlenségi sorozata megszakadt, javítani október 8-án pénteken a Graz ellen lehet.