A Nyitra jutott a döntőbe

  • 2017.11.28. 21:43
  • Fehérvárav19
A Visegrád Kupa elődöntőjének második mérkőzésén is a Nyitra bizonyult jobbnak, így ők jutottak be a sorozat döntőjébe.

Visegrád Kupa / Elődöntő -
2017.11.28 Kedd / 18:00
HK Nitra
vége
3:2
(1-0, 1-1, 1-1)
Nézőszám:
Hydro Fehérvár AV19
Nitra / Nitra Arena
HK Nitra
Laco (Lawson) - Rýgl, Mezei, Ordzovenský, Milam, Mir.Pupák, Versteeg, J.Štefanka jr. - Paulovič, Krištof, Mikúš - Šiška, Blackwater, Kutálek - Macík, Šille, Csányi - Fominykh, Šramaty, D.Konig - Gubo
Hydro Fehérvár AV19
Carruth (Rajna) - Harty, Vidmar, Luttinen, Gilbert, LoVecchio - Uotila, Manavian, Erdély, Hári, Kóger - Stipsicz, Palin, Kiss Zs., Vincze, Antilla - Szabó D., Szabó K., Reisz, Sárpátki.
Gólszerzők: Siska, Rygl, Ordzovensky ill. Antilla, Manavian
Kiállítások: 2 ill. 0

A hazaiak kezdték jobban a Visegrád Kupa elődöntőjének második mérkőzését, gyorsan helyzetbe is kerültek, de csak a kapuvasig jutottak. A kezdeti lerohanás után átvette a játék irányítását a Fehérvár AV19. Az már a találkozó előtt eldőlt, hogy csapatunknak legalább háromgólos győzelemre van szüksége a döntőbe jutáshoz, de a harmad első felében csak korongbirtoklásban és a helyzetek kialakításában nőtt ellenfele fölé az együttes. LoVecchio kiállítása után előnyben is bizonyíthatott a Nyitra, ráadásul egy kapu mögül visszatett passzt Juraj Siska magabiztosan értékesített közelről (1-0). A találat után feljavult a hazaiak támadójátéka, egyre többször jutottak el Carruth kapujáig, de egyik helyzet után sem rezzent a háló. A másik oldalon távoli lövésekkel próbálkozott a fehérmezes alakulat, előbb Manavian, majd Harty tette rá hátulról, majd a harmad végét jelző dudaszó előtt Uotila kínálta meg a hazaiak hálóőrét. A harmad nyitrai lehetőségekkel ért véget, de maradt az egygólos, összesítésben 4-1-es nyitrai előny.

Kiegyenlített játékot hozott a középső játékrész első pár perce, majd a Blackwaterék próbálkozhattak többször, ráadásul a harmad negyedik percében Martin Rygl kékvonalas góljával újabb találatot ért el a Nitra (2-0). Volt azonban válasza csapatunknak, Gilbert lövésébe a Fehérvári Titánokban szereplő Joe Antilla ért bele jól a kapu előtt (2-1). Vincze vitte fel a korongot a gól után, Antilla érhetett volna bele a kipattanóba, de ezúttal nem született gól, ahogy egy perccel később Gilbert lökete után sem, a korong csak a kapuvasig jutott. A harmad derekán ismét védekezésre kényszerítette ellenfelét Benoit Laporte csapata, Carruthnak kevés dolga akadt, majd Manavian dolgoztatta meg Lawsont, LoVecchio közeli lövését pedig csak bravúrral tudta hárítani a kapus.

Blackwater kiállítása után előnyben támadhatott a Fehérvár AV19 a harmadik harmad elején, sikertelenül, öt az öt ellen pedig Erdély passza után Hári veszélyeztetett. Komolyabb helyzetek nélkül telt a mérkőzés a harmad első felében, a mezőnyjátékot Gubo, majd a másik oldalon Kóger lehetősége törte meg. A harmad második felében sebességet váltottak a csapatok, mindkét oldalon kemény küzdelem folyt a kapu előtt, mígnem nyolc perccel a vége előtt Antonin Manavian újabb kékvonalas találattal egyenlített (2-2). Nem hátrált meg a Laporte-legénység, Stipsicz vasat lőtt, majd LoVecchio és Gilbert összjátéka után eshetett volna újabb találat. Másfél perccel a vége előtt Carruth helyett is mezőnyjátékos korcsolyázott fel, de egy védekező harmadbeli korongszerzést követően Peter Ordzovensky eldöntötte a mérkőzést és végül a Nyitra jutott a Visegrád Kupa döntőjébe.