A Magyarország - Kanada összefoglalója és értékelések

  • 2016.11.02. 10:04
  • Fehérvárav19
A keddi mérkőzés után, melyet Kanada nyert 5-1-re, a két szakvezető, valamint Kóger Dániel, csapatunk játékosa is értékelt.

Mestermérleg, Rich Chernomaz: Kiváló este lehetett ez a drukekreinknek, ugyanakkor az első harmadunkkal én is elégedett vagyok. A második és harmadik játékrészben néhány játékosunk fáradni kezdett, mert nincsen hozzászokva ilyen szintű ellenálláshoz: elég nagy különbség, hogy az ellenfélnél olyan játékosok vannak, akik a koronggal gyorsabbak, mint a mieink nélküle… Ekkor hibáztunk is, gólokat kaptunk belőlük, és a szerkezetünket sem tartottuk. Igen, voltak helyzeteink emberelőnyben, de összességében a mérkőzésen nem sok, hat-hét nagy lehetőségünk adódott. Tény, hogy nekünk majd áprilisban, a vb-n kell jól teljesítenünk, viszont ehhez elengedhetetlen, hogy ilyenkor is a tükörbe és magunkba nézzünk, észleljük, hol tudunk javulni.

Mestermérleg, Dave King: A magyarok nagyon erősen kezdtek, de ahogy haladtunk előre, talán a jobb kondiciónk révén, de sikerült felülkerekednünk. Az első harmadban tényleg kiválóan játszott az ellenfél, és nekünk erre volt szükségünk, hogy kihívás elé állítsanak minket, talán ébresztőnek is megtette a kezdés. Jó meccset játszottunk, és mivel különböző csapatokból érkeztek a játékosaink, kifejezetten jót tett, hogy most együtt lehettünk, összeérhettünk, amiért köszönetet mondunk a magyar szövetségnek.

Kóger Dániel: „Talán az első harmad jó kezdése után a másodikban nem játszottunk olyan fegyelmezetten, ahogy elvárták volna tőlünk. Kanada nagyon jó, a játékosai topligákban játszanak szerte a világban: ők jók voltak, viszont bennünk is több van. Sokan voltak a jégen olyanok, akik még nem szerepeltek a válogatottban, nekik jobbára ismeretlen a taktika, főleg mivel csak hétfő délután edzhettek velünk, ahhoz kell idő, hogy belatanuljanak a dolgokba, és összeálljon a csapat.”

Forrás: jegkorongszovetseg.hu


A mérkőzés góljai megtekinthetők az M4 Sport honlapján.

A Magyarország-Kanada összefoglalója