A MAC Újbuda nyerte a Szuperkupát

  • 2018.09.09. 22:55
  • Fehérvárav19
Majoross Gergely csapata a jó kezdésnek és remek kapusteljesítményének köszönhetően megnyerte a Roland Divatház Szuperkupát.

Budapesti helyzettel indult a Roland Divatház Szuperkupa mérkőzése, majd Erdély lőtt nagy vasat. Sofron szabálytalankodott, ám nem tartott sokáig a hazaiak előnye, miután Nagy Krisztiánt is a büntetőpadra küldte a Babic-Kincses bírópáros. Négy a négy előbb Burt próbálkozott a kékről, majd Chris Bodo maradt üresen a fehérvári kapu előtt, és nem is hibázott (1-0). Mindkét csapat kiegészült, öt az öt ellen pedig előbb Phillips, majd Kóger próbálkozott közelről, de Bálizs védett. Újra Sofronnak kellett kiülnie, a fórban Macaulay passzolt Orbannak, Carruth azonban a helyén volt. Kiegyenlített mezőnyjáték folyt a jégen a következőkben, aztán a játékrész közepén újra betaláltak a budapestiek, ezúttal egy kipattanót Brance Orban értékesített (2-0). Beszorította csapatunkat a MAC, amiből Stipsicz kékvonalas lövésével sikerült kijönni, aztán Sárpátki próbálkozhatott közelről, sikertelenül. 5 perccel a játékrész vége előtt Terbócs ütközött Szabó Bencével a palánknál, így előnyban támadhattak Hartyék. Phillips próbálkozott először jobbról, ezt a lövést még végdta Bálizs, ám légiósunk kapu előtti keresztpasszát követően Hári János lövése már a hálóba vágódott (2-1). A játékrész fehérvári helyzetekkel zárult, ám maradt az egygólos hazai vezetés.

 

Koskiranta próbálkozása nyitotta a középső etapot, aztán Orban lövése ment centikkel mellé a másik oldalon. Nagy Krisztián szabálytalankodott, így a mérkőzés során másodszor öt a négy ellen támadhatott csapatunk, ám nem jött össze az egyenlítés. Mindkét oldalon akadtak helyzetek a következőkben, ám maradt a 2-1-es budapesti vezetés. Szabó Dánielt látták szabálytalannak a játékvezetők a 30. percben, de öt a négy ellen sem tudott betalálni a hazai együttes. Dudas került tiszta helyzetbe a kiegészülés után, de Carruth védett. Csapatunk akarata érvényesült a játékrész második felének elején, sorra dolgozták ki a helyzeteket Hannu Järvenpää tanítványai, de Bálizs mindannyiszor védett. A játékrész végén mindkét csapat felpörgött, de egyik fél sem tudott betalálni.

A záró játékrész hazai kiállítással kezdődött, így újabb lehetőség nyílt együttesünknek az egyenlítésre. A fórban Kóger próbálkozhatott közelről, de Bálizs védett, majd Glenn tesztelte a budapestiek hálóőrét. Hiába birtokolta többet a korongot a vendég gárda, nem sikerült veszélyeztetni. Hartynak kellett idő előtt elhagynia a jeget, miután a hátvéd arccal blokkolta a korongot, ám ellátása után visszatért a jégre, aztán Carruth mögött csengett a vas Nagy Krisztián lövése után. A játékrész közepén aztán tovább növelte előnyét a MAC Újbuda, egy kék vonalas lövés után kipattanót Chris Bodo értékesített (3-1). Tikkanen szépíthetett volna a találat után, de Bálizs ezt a próbálkozást is magabiztosan hárította. Nem sokáig maradt azonban a kettő közötte, Erdély Csanád egyéni akciója után lőtt Bálizs mamutja mellett a hálóba (3-2). A harmad közepén pár perces kényszerszünet állt be a játékban, miután a hazai kispad egyik ajtajának nyitószerkezete meghibásodott. A szünet után ment előre az egyenlítését a fehérvári gárda, ám a hazaiak jól szűrték a támadásokat, a lövéseket pedig jól blokkolták. 3 perccel a vége előtt Hannu Järvenpää időt kért, Carruth is lekorcsolyázott, de végül hat az öt ellen sem jött össze az egyenlítés csapatunknak, így a MAC Újbuda nyerte meg a Roland Divatház Szuperkupát.