A ligaújonc ellen is bizonyítottak

  • 2018.10.02. 16:00
  • Fehérvárav19
Ifjúsági csapatunk a ligához idén csatlakozott EHC Lions otthonában vendégeskedett, ahonnan kapott gól nélkül tértek haza. A mérkőzésről Nagy András vezetőedző és Rétfalvi Kristóf, az együttes csatára beszélt.

Ausztriában vendégeskedett ifjúsági csapatunk, ahol az EHC Lions volt a soron következő ellenfél az EBJL-ben. A fehérvári ifik nagyarányú győzelmet arattak, ráadásul kapott gól nélkül tértek haza a túráról.

EHC Lions - Fehérvár AV19 0-15 (0-3, 0-8, 0-4)
Gólszerzők: Parragi (3), Szabó Z., Ilich (3), Roczanov (2), Németh, Kovács (2), Gál, Fodor, Lánczos

Nagy András vezetőedző elégedett volt csapatával a mérkőzés után. "Ismeretlen csapat ellen játszottunk, hiszen a brucki együttes ligaújonc. Azt hittük, hogy acélosabbak lesznek, közben a játékban majdnem végig egykapuztunk. Emberhátrányban is támadni tudtunk, az első gólt így lőttük. Sok betegünk van, így aki csak tudott, az eljött. A péntek esti edzésen összesen tizennégyen voltunk, úgyhogy az U20-ban játszó embereinket is elvittük és a serdülőből is csatlakoztak hozzánk, például az első ifjúsági mérkőzését játszó Horváth Bence is velünk tartott." A szekember úgy látta, mindenki keményen dolgozott  a mérkőzésen és beszélt arról is, hogy annak ellenére, hogy a mérkőzés folyamán kiderült, hogy ők az erősebb csapat, a játékosai nem eresztettek le. "Nagyon jól játszottak a kicsik és az idősebbek is, nem lehet panaszom senkire. A többiek folyamatosan dícsérték az U16-osokat. A játék képe jó volt, de az ellenfél nem tudott támadni, 59-18 volt a kapuralövési arány, ez sok mindent elmond. A kapusunk nullás meccset hozott, aminek természetesen örülök. Két hátvédünk elől játszott, ők is nagyon jól dolgoztak. Olyan gólokat lőttünk, amiket eddig nem mutattak meg a srácok. Végre megértették azt, hogy nem kell megállni két gólnál, hanem végig dolgozni kell a meccsen, így azt mondhatom, hogy elégedett vagyok."
Rétfalvi Kristóf, a fehérvári együttes támadója mind az ifjúsági, mind a juniorcsapatban játszik ebben a szezonban. A fiatalember beszélt a mögöttük álló mérkőzésről és arról, milyen a csapat, illetve hogyan lehet jól teljesíteni két korosztályban is. "Szombaton nem messze a magyar határtól, Bruckben szerepeltünk az EBEL U18-as bajnokságának újoncánál. Edzőink intelmeit megfogadtuk, motiváltan, nagy akarattal léptünk jégre, ami a nálunk szerényebb képességekkel rendelkező ellenféllel szembeni nagyarányú győzelemhez vezetett. Különösen a második harmad sikerült jól, miután ‘a buszlábakat’ az öltözőben hagytuk. Ettől kezdve felszabadultan tudtunk játszani a magabiztos vezetés tudatában. Fontos, hogy mint csapat, jól működtünk, ami az elkövetkezendő hetek nagyobb megmérettetései előtt önbizalmat adhat és elengedhetetlen a sikerhez. A sok fiatal és az idősebbek elegye szerintem jól működik és sok munkával elérhetjük célunkat, ami nem más, mint mindkét sorozatban a bajnoki cím. A harmadik teljes szezonomat kezdtem meg Fehérváron, eddig minden évben két korosztályban szerepeltem, így nem új ez a szerep. Nagyon jól érzem magam mindkét csapatban és megtiszteltetés számomra, hogy mindkét korosztályban számítanak rám."

Ifjúsági csapatunk következő osztrák bajnoki mérkőzését szombaton 12:30-tól játssza az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, ahol a Győr lesz az ellenfél.