A legjobbja nélkül maradt Bolzano fogadja csapatunkat

  • 2019.12.03. 08:00
  • Fehérvárav19

A Hydro Fehérvár AV19 kedden, 19:45-től a HCB Südtirol Alperia otthonában szerepel.

 

A csapat legponterősebb játékosa, Sebastien Sylvestre nélkül várja együttesünket a dél-tiroli együttes kedd este. A kanadai kiesése ugyanakkor nem jelenti azt, hogy könnyű dolga lesz Hannu Järvenpää tanítványainak, hiszen Anthony Bardaro 19 pontjával a tizennegyedik legponterősebb támadó a ligában, Leland Irving pedig a hatodik legjobb védési százalékkal rendelkezik a kapusok között (91,5 %). Mellettük sérülés miatt hiányoznak majd majd a hátvédek, Ivan Tauferer és Brett Flemming, ott lesz a jégen azonban Daniel Catenacci, aki sérüléséből a Linz ellen góllal tért vissza. Nem teljes kerettel utazott hétfőn a koronázóvárosi együttes sem, hiszen Jonathan Harty és Kornakker Dániel is kisebb sérüléssel bajlódnak, így ők nem tarthattak a csapattal.

Ami a csapatmutatókat illeti, az emberelőnyök tekintetében a vendégek felé billen a mérleg nyelve, míg a hátrányok kivédekezésében a Rókák a jobbak, ebben a tekintetben ráadásul a harmadik legjobb mutatóval rendelkeznek a liga csapatai közül. Nincs azonban jó formában a vendéglátó, az elmúlt öt amérkőzésen három győzelmükből kettőt csak ráadásban szereztek, ezen felül pedig a Klagenfurt ellenében idegenben, a Linzet fogadva pedig hazai pályán szenvedtek vereséget. Ezzel szemben a Hydro Fehérvár AV19 Két rendes játékidős és egy büntetők után megszerzett győzelemmel áll, míg a Znojmo és a Salzburg ellen nem sikerült a pontszerzés Kógeréknek. 2018 novemberében Stipsicz hosszabbításos góljával szerzett utoljára pontot csapatunk a Pala Ondában, az idei mérleg szerint pedig elkél a javítás a piros-fehérek ellen, hiszen októberben Székesfehérváron 4-3-as, míg Dél-Tirolban november közepén 5-2-es olasz siker született.

Ismerős arc tér vissza a jégre kedden a Hydro Fehérvár AV19 ellen. A Bolzano november végén igazolta le a szlovén Luka Vidmart, aki korábban csapatunk játékosa is volt, emellett visszatér első európai évének helyszínére Andrew Yogan is. Az együttes gólgyárosa a 2016/2017-es szezon végén érkezett az EBEL-ben, majd két innsbrucki szezon után immár Székesfehérváron ontja a pontokat, eddig 22 mérkőzésen 24 egységet termelt. A pontszerzés tekintetében hasonlóan fontos lesz a keddi összecsapás mindkét együttes számára. A Bolzano a felsőház középmezőnyében a Béccsel azonos pontszámmal a negyedik, a második Klagenfurt és Linz előnye mindössze 2 egység, mögöttük pedig a Villach négy ponttal lemaradva áll a hataodik helyén. A Hydro Fehérvár AV19 a többi mérkőzés eredményétől függően egy győzelemmel akár a hetedik helyre is felléphet, de ugyanúgy vissza is csúszhat a kilencedikre, amennyiben nem sikerül pontot szerezni a Rókák otthonában. Jamie Arniel, a hazaiak támadója így vélekedett a mérkőzés előtt: „A Fehérvár keményen dolgozó csapat, biztosan nekünk esnek majd, ahogy tették ezt legutóbb is. Nehéz mérkőzésre számítok az eddigiekből kiindulva, de nekünk folytatnunk kell azt a játékot, amit eddig mutattunk. Vasárnap nem jött össze a győzelem, de ha úgy játszunk, ahogy az első harmadban, nem lehet gond."

Hannu Järvenpää és Szita Donát, amellett, hogy visszatekintettek a Villach elleni győzelemre, a keddi találkozó előtt azt is elmondták, mi lehet a kulcs az idegenbeli összecsapáson.