A kemény munka gyümölcse

  • 2019.10.18. 22:22
  • Fehérvárav19

Megküzdött első idegenbeli sikeréért a Hydro Fehérvár AV19, a listavezető otthonában Kornakker Dániel vezényletével 3-2-es győzelmet aratott a magyar EBEL-együttes.

EBEL / Alapszakasz -
2019.10.18 Péntek / 19:15
EC Red Bull Salzburg
vége
2:3
(2:0, 0:1, 0:2)
Nézőszám: 2 595
Hydro Fehérvár AV19
Salzburg / Eisarena Salzburg
OFNER, TRILAR, HRIBAR, KONTSCHIEDER
EC Red Bull Salzburg
Herzog (Lamoureux) - Joslin, Regner, Kolarik, Baltram, Holloway - Viveiros, Pallestrang, Raffl, Herburger, Hughes - Heinrich, Jakubitzka, Feldner, Schiechl, Huber - Schreier, Witting, Pilloni, Hochkofler
Hydro Fehérvár AV19
Kornakker (Ouzas) - Harty, Campbell, Yogan, Timmins, Kuralt - Busenius, Szabo, Szita, Reisz, Lehtonen - Caruso, Tikkanen, Koger, Sarauer, Erdely - Szabo, Sille, Sarpatki
Gólszerzők: Baltram, Hughes ill. Yogan, Tikkanen, Koger
Kiállítások: 2 ill. 4

Stipsicz Bence kisebb sérülés miatt kényszerült kihagyni a Salzburg elleni találkozót, rajta kívül Szabó Bence hiányzott még a keretből, ő a Csíkszereda elleni találkozón a Fehérvári Titánokat erősítette péntek este. Kiegyenlített játékkal kezdődött a listavezető elleni mérkőzés, majd főleg csapatunk kapuja előtt folyt a játék, de Kornakker és a védelem jól állta a sarat. Nico Feldner lövését követően kellett nyújtózkodnia fiatal hálóőrünknek, majd a harmad közepéig folytatódott a hazaiak mezőnyfölénye, ez a 12. percre érett góllá, Kolarik korcsolyázott be a kapu elé, ezt és Raffl lövését még hárítani tudta Kornakker, ám Florian Baltram már betalált (1-0). Rögtön érkezett a második salzburgi találat is, Herburger keresztpasszát John Hughes értékesítette (2-0). Hannu Järvenpää kikérte idejét a találat után, ez némiképp rendezte a sorokat, de a dudaszóhoz közeledve ismét a salzburgi rohamok voltak többségben. Regner bombázott a kékről, majd ismét kapusunk került főszerepbe, Thomas Raffl közelijét védte bravúrral, a másik oldalon Kuralt próbálkozását követően viszont szabálytalanul állították meg a szlovént, így előnyben támadhattak a vendégek. Campbell távolról, Szabó Dániel közelről tesztelte Lamoreaux-t, majd Kóger adta be Erdélynek, de ez is kimaradt. A játékrész salzburgi helyzettel zárult, ám maradt a 2-0.

A második harmad első perceit megnyomta a Hydro Fehérvár AV19, egy védelmi hibát követően Andrew Yogan és Kuralt mehettek kettő az egy ellen, végül előbbi értékesítette a ziccert (2-1). Újabb salzburgi támadások következtek, a szorításból ismét Yoganék akciójával jött ki csapatunk, ám nem jött össze az egyenlítés. A játékrész közepén többször is kinyílt a védelem mindkét oldalon, ám hiába veszélyeztetett többször is mindkét együttes, maradt az egygólos különbség. A 41. percben hátrányba kerültek Sárpátkiék, ám az önfeláldozó védekezésnek, valamint Kornakker remek formájának köszönhetően nem tudtak újra betalálni a hazaiak. Már egyenlő létszámnál Sarauert lökték rá kapusunkra, a veszélyes esetnél a kapu is felborult, de szerencsére mindkét játékos tudta folytatni a játékot. Felpaprikázódott a hangulat a következőkben, ütközésekkel tarkított játékot láthattak a salzburgi szurkolók, helyzetből azonban kevesebb akadt. Két és fél perccel a dudaszó előtt Szabó Dánielt látta szabálytannak az Ofner-Trilar játékvezetőpáros, Raffl vezette a kapura a korongot a fórban, Kornakker hárított, és végül a dudaszóig sem tudtak betalálni a Bikák.

A záró játékrész eleje ugyanúgy csapatunknak kedvezett, mint a középső etapban, a Salzburg csak a harmadik percben jutott ki a harmadból, ám Kornakker ezúttal is útját állta a lövéseknek. Sarauer kínálta meg Lamoreaux-t a 44. percben, majd Harty bombázott balról. A folytatásban is csapatunknak volt több lehetősége a gólszerzésre. Yogan mehetett szólóban, majd Kóger próbálkozott éles szögből, a helyzetek sorát pedig Lehtonen pöccintése zárta. Nagy erőket mozgósított csapatunk az egyenlítésért, ám a liga második legjobb védési hatékonyságával rendelkező amerikai kapus áthatolhatatlannak bizonyult. A próbálkozások az 58. percre értek góllá, egy mutatós támadás végén Erdély juttatta be a kapu előterébe a korongot, a kipattanó után Sarauer passzolt Harri Tikkanennek, aki nem is hibázott (2-2). A kemény munka kifizetődik – ez pedig a pénteki estén tökéletesen jellemezte a mérkőzést: Kóger Dániel az utolsó percben tette fel az i-re a pontot, egy egyéni akció végén mattolta Lamoreux-t (2-3), megszerezve ezzel a csapat számára a három pontot és az első idegenbeli győzelmet.

Fotó: GEPA/RedBull