A jó hangulat garantált

  • 2024.05.23. 19:07
  • Fehérvárav19

A Hydro Fehérvár AV19 két cseh, két svájci és két svéd ellenféllel találkozik a CHL-ben. A sorsolást követően az ellenfeleket kérdeztük, mit várnak a párharcoktól, Gál Péter Pál, a klub elnöke pedig a közelgő bérletértékesítésről is beszélt.

Marc Gautschi, a Geneve-Servette general managere a sorsolást követően az általa már megtapasztalt fehérvári hangulatról beszélt: „A Fehérvár minden kétséget kizáróan a legjobb magyar klub. Profi szervezet, hallottam, hogy az új csarnokukban szerepelhetünk majd. Korábban az Ambri Piotta játékosaként már jártam Székesfehérváron, fantasztikus hangulat fogadott minket akkor, biztos vagyok benne, hogy ez most sem lesz másképp.”

Petr Vosmik, a Sparta Praha általános igazgatója a cseh fővárosba invitálta a fehérvári drukkereket. „A jégkorong egyre népszerűbb Magyarországon, a szurkolók csodásak, várunk mindenkit városunkban! Örömmel jelenthetem be, hogy csapatunk az O2 Arénában játssza majd a CHL-mérkőzéseit, így remélem, rengeteg magyarral találkozhatunk és koccinthatunk!”

Ivan Chonka, a Dynamo Pardubice alelnöke a jégen és jégen kívül is nagy csatára számít: „Nekünk vannak a legjobb szurkolóink Csehországban, így nagyon várom, hogy a magyar srácok a jégen is megmutassák, mit tudnak, de nagy hangcsatát várok a lelátókon is!”


Gál Péter Pál, a Fehérvár AV19 SC elnöke a sorsolással kapcsolatban elmondta, illusztris társaságban szerepelhet a fehérvári jégkorong a CHL idei kiírásában. „A két évvel ezelőttihez képest megváltozott lebonyolítási rend fantasztikus csapatokkal hozta össze a klubunkat. Az ide látogató együttesek között ott van a tavalyi széria bajnoka, és meglátogatjuk a döntőbeli ellenfelét, a svéd bajnokot is az otthonában. Olyan csapatokkal találkozunk az idei kiírásban, akik közül a legfiatalabb is közel 100 éves, olyan nagy múltú klubokkal találkozunk, olyan hokikultúrákkal mérhetjük össze az erőnket, ami hatalmas élményt jelent mind a játékosoknak, mind pedig a szurkolóknak. Minden túlzás nélkül állíthatom, hogy nagy megtiszteltetés a klubnak, hogy ilyen mezőnyben játszhat a CHL-ben. Az esélyekről nem nekünk kell beszélni, ahogy két éve is, úgy korcsolyázunk majd fel a mérkőzéseken, hogy mindent megteszünk a siker érdekében, és meglátjuk, ez mire lesz elég. Azt mondhatom a szurkolóknak -  akik remélem hogy mindhárom meccsen megtöltik az Alba Arénát - , hogy nem csak résztvevői, hanem pontszerzői szeretnénk lenni a sorozatnak, a két évvel ezelőttinél erősebb mezőnyben.”

A klub évzáró szurkolói ankétján elhangzottaknak megfelelően a 2024/2025-ös szezonra szóló bérletek értékesítése már a nyár elején elkezdődik. A részletek hamarosan ismertté válnak, Gál Péter Pál a háttérben folyó munkáról is szót ejtett. „Tudom, hogy szurkolóinkat, szimpatizánsainkat már foglalkoztatja a kérdés, hogy mikor vásárolhatnak bérleteket a szezonra, ezzel kapcsolatban a város és a klub nevében kis türelmet szeretnénk kérni. Meg kell várnunk, hogy a CHL szervezete közli a hivatalos lebonyolítási menetrendet a klubokkal, amelyek alapján mi is megtudjuk, mikor játszunk itthon mely ellenfelekkel. Amint ez hivatalossá válik, a klub egy sajtótájékoztató keretén belül jelentkezni fog a bérletárusítással kapcsolatos minden információval, és előreláthatólag június elején – először a bérleteseink számára – megkezdjük a bérletárusítást. Minden fronton izgalmas szezon elé nézünk, mindenkit arra biztatok, legyen a klub bérletese és élvezzük ki együtt az Alba Arénában eltöltendő első szezonunk minden pillanatát!”