A Hydro Fehérvár AV19 bejutott a win2day ICE Hockey League rájátszásába

  • 2024.02.02. 23:29
  • Fehérvárav19

Kiss Dávid együttese már öt fordulóval az alapszakasz vége előtt bebiztosította helyét a playoffban.

Sorozatban negyedszer lesz a legjobb nyolc között a magyar együttes az osztrák bázisú nemzetközi bajnokságban.  Az idei évad több szempontból is kiemelkedő a csapat életében: a Hydro Fehérvár AV19 történetének legtöbb megszerzett alapszakasz-pontjánál jár (85 pont 5 mérkőzéssel az alapszakasz vége előtt, az eddigi rekord 84 pont a 2021/2022-es szezonban), emellett pedig további egy sikerrel megdönti saját rekordját az alapszakaszban szerzett győzelmek tekintetében is, hiszen a 2021/2022-es szezonban 28 győzelemmel (ebből 3 ráadásban szerzett) zárta a bajnokság első szakaszát a gárda, a Bécs elleni sikerrel pedig a csapat elérte korábbi legjobb eredményét (a 2023/2024-es szezonban eddig 28 győzelem, ebből 3 ráadásban szerzett) 

Kiss Dávid, a csapat vezetőedzője kiemelte, több szempontból is kiemelten sikeres a csapat idei évada. „Már a szezon elején beszéltünk arról, milyen célokat érhetünk el. Még sosem végeztünk a második helyen, ahol most állunk, megdönthetjük a győzelmi rekordot is, hiszen még nincs vége az alapszakasznak, biztos playoff helyünk van, ilyen korán ez még sosem sikerült, valamint visszahódítottuk a Magyar Kupát is. Nagyon örülök, hogy ezeket elérhettük és büszke vagyok a srácokra. Mindig mindent megtesznek a sikerért és nagyon remélem, hogy ez további önbizalmat ad nekik arra, hogy minél tovább nyújtsuk ezt a történelmi szezont.”

A negyeddöntőt március 3-án kezdi az együttes, az ellenfél kilétére a február végi pre-playoff végén derül fény, amely során az alapszakasz 7-10. helyezett csapatai két győzelemig tartó miniplayoffban döntik el, melyik két együttes csatlakozik az első hat helyezetthez a rájátszásban.