„A hónap műhelye”-díjátadó

  • 2015.04.28. 14:28
  • FehervárAV19
 A csapatok között az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia diadalmaskodott az elmúlt negyedév eredményei alapján, így a címet és az azzal járó félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt akadémiánk nyerte. 

Fekti István, az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia igazgatója azzal kezdte: nem számítottak arra, hogy rövid időn belül másodszor nyerik el a műhelydíjat, de szeretnek erre a rendezvényre járni, így bármikor szívesen jönnek újra. A sportvezető szintén az alázatról beszélt, és gratulált azoknak a nevelőedzőknek, akik többek között az akadémia első ékkövének számító Erdély Csanádot és Vincze Pétert is felnevelték. Külön kiemelte id. Ocskay Gábort, az akadémia tiszteletbeli elnökét, az utánpótlás-nevelés „atyját", Kercsó Árpádot és a junior csapat edzőjét, Tyler Dietrichet.

Ocskay Gábor ugyancsak az edzőknek köszönte meg a kiemelkedő munkát. Mint mondta, nélkülük nem juthatott volna az akadémia „bubkai magaslatokba". A két vb-t megjárt fiatalra mutatva azt mondta: ők az első érett gyümölcsök, de szeretné, ha Magyarországon minél több akadémia alakulna, és évről évre egyre több gyümölcsszemet lehetne leszedni.

Kovács Zoltán, a jégkorong-szövetség főtitkára szerint az is hatalmas eredmény, hogy Erdély és Vincze a vb utáni ünneplés után fel tudott kelni. De komolyra fordítva a szót úgy véli, nagyon jó helyre került a díj, hiszen az Ifj. Ocskay évek óta folyamatosan jól teljesít. Reméli, a magyar válogatott óriási sikerének köszönhetően országszerte egyre több akadémia fogadja a hokizni vágyó fiatalokat.

Bruckner Gábor azzal zárta az ünnepi, rendkívül jó hangulatú eseményt, hogy már azért megérte megalapítani „A hónap műhelye”-díjat, hogy olyan fiatalokat ismerhessünk meg, akik nemcsak a jégen, a páston, hanem az iskolában és nyilatkozataikban is nagyot alkotnak.

Természetesen a magyar jégkorong-válogatott vb-szereplése, azaz az A csoportba jutás mellett senki nem mehetett el szó nélkül. Így mielőtt a díjazottakhoz került volna a szó, a fehérváriak két, Krakkót megjárt juniorkorú játékosát, Erdély Csanádot és Vincze Pétert köszöntötték.

 

www.utanpotlassport.hu