A HC Vitkovice a bronzérmes

  • 2019.09.08. 17:41
  • Fehérvárav19
A XI. Ifj. Ocskay Gábor Emléktorna bronzmérkőzésén az utolsó percekben döntötte el a harmadik hely sorsát a cseh együttes.
Ifj. Ocskay Gábor Emléktorna / Ifj. Ocskay Gábor Emléktorna -
2019.09.08 Vasárnap / 15:00
Podhale Nowy Targ
vége
2:4
(0:1, 2:1, 0:2)
Nézőszám:
Hc Vitkovice
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
Kincses, Kókai, Kövesi, Kis-Király
Podhale Nowy Targ
Odrobny (Kapica) -Suominen, Seed, Svec, Dziubinski, Worwa, Mrugala, Kameneu, Franek, Neupauer, Guzik, Wsol, Sulka, Slowakiewicz, Hudak, Wielkiewicz, Siuty, Pettersson
Hc Vitkovice
Dolejs (Svoboda) - Schleiss, Baláz, Bukarts, Gregorc, Trska, Stránsky, Zdráhal, Sidlik, Krenzelok, Dej, Mallet, Nemec, Vytisk, Kvasnicka, Kurovsky, Guman, Werbik, Bodák
Gólszerzők: Franek, Nemec ill. Werbik (2), Neupauer, Schleiss
Kiállítások:

Kiegyenlített játékkal indult a 2019-es Ifj. Ocskay Gábor Emléktorna bronzmérkőzése, ahol az első két mérkőzés vesztes csapatai, a Nowy Targ és a Vitkovice mérkőztek meg egymással a harmadik helyért. Az első komolyabb eseményig a harmad feléig kellett várni, ekkor a lengyel gárdából Petterson kapott kisbüntetést akadályozásért, az emberelőnyben még nem, öt az öt ellen viszont már megszerezte a vezetést a Vitkovice, Kvasnicka adta középre Nicolas Werbiknek, aki a kapuba bombázott (0-1). A gól után a cseh alakulat került hátrányba, Schleisst látták szabálytalannak a játékvezetők, de jól védekeztek a speciális egységek, gól nem született. A játékrész végéig mindkét együttes a védekező játékra fektette a hangsúlyt, így változatlan eredménnyel fordulhattak a második harmadra.
A középső húsz perc kezdetén tempót váltottak a felek, pörgős oda-vissza játékot folytattak, de a védelem és a kapusok teljesítményének köszönhetően maradt a 0-1. A 26. percben emberelőnybe került a Vitkovice Odrobny kiállítása után, ám a felállás a lengyeleknek kedvezett, Kameneu passzát Bartlomiej Neupauer értékesítette (1-1). Cseh oldalon nyílt a büntetőpad ajtaja Vytisk előtt, azonban a fórban még nem tudta megszerezni a Nowy Targ a vezetést, öt az öt ellen viszont már eredményesnek bizonyultak Tomas Franek jóvoltából (2-1). Nem örülhetett sokáig a sárgamezes alakulat, a 37. percben egy szép passzjáték után Erik Nemec egyenlített (2-2). Kisebb verekedést láthatott a harmad vége előtt az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok közönsége, mely után a lengyelektől Mrugala kapott 2+5+20, míg a másik oldalon Mallett 5+20 perces büntetést, így fórban jöhetett a Vitkovice, nem apadtak azonban az indulatok, a kiegészülés előtt ismét nyílt a büntetőpad ajtaja a Nowy Targ csapatánál, Trskat , majd Guzikot is kiküldte a Kincses-Kókai játékvezetőpáros, az etap végéig azonban nem született gól,tehát döntetlennel mehettek a csapatok az öltözőbe.
Kettős cseh előnnyel indult a záró játékrész, de nem tudta megszerezni a vezetést a kékmezes gárda. A vitkovicei Sidlik kapott 2+10 percet hátulról lökésért, ám ekkor is maradt a 2-2, majd a másik oldalon Neupauer szabálytalankodott, a fór azonban meddőnek bizonyult. Egészen az 55. percig pörgős oda-vissza játékot mutattak a felek, ekkor betalált a vitkovicei Krenzolek, ám a játékvezetők hosszas videózás után magas bot miatt érvénytelennek ítélték a találatot. A csehek mezőnyfölényével folytatódott a találkozó, a nyomás pedig góllá is érett, egy szép passzjáték után Jan Schleiss szerzett vezetést (2-3), majd az utolsó percben Nicolas Werbik is betalált (2-4). A találat után páros kiállítást ítéltek a bírók, a gólszerző és Dziubinski ültek ki, a lefújásig azonban nem változott az eredmény, így a XI. Ifj. Ocskay Gábor Emléktornán a HC Vitkovice szerezte meg a harmadik helyet.