A Graz érkezik a Raktár utcába

  • 2018.01.07. 07:00
  • Fehérvárav19
Öt napon belül kétszer találkozik a Fehérvár AV19 és a Graz 99ers. A tabellaszomszédok előbb Székesfehérváron, majd a stájerek otthonában csapnak össze.

A 17:45-kor kezdődő találkozó, melyet az M4 Sport élőben közvetít, fontos pontok sorsáról dönt majd. A Graz előnye csapatunkkal szemben két pont, a középszakasz, illetve a playoff szempontjából pedig mindkét együttesnek égető szüksége van az újabb egységekre a tabellán. Az idei évadban mindkétszer a hazai együttes kapta a pontokat, azaz Székesfehérváron Kógerék, míg Ausztriában a Graz bizonyult jobbnak. Ami az örökmérleget illeti, a két gárda eddigi 28 találkozója alapján döntetlen az állás, a Fehérvár AV19 14 hazai győzelméből kettőt hosszabbításban gyűjtött be, míg a vendégek 14 sikeréből egy született a ráadásban.

Az osztrákok legújabb igazolása, Antony Camara Dániából érkezett az EBEL-be, méghozzá a Klagenfurt elleni idegenbeli találkozó előtt. Az előző fordulóban éppen a kanadai támadó góljával múlták felül az örök riválist. „Nagyon örülünk a klagenfurti győzelemnek. A cél Magyarországon is a három pont, ehhez pedig egyszerűen kell játszanunk!” – nyilatkozta Camara az összecsapás előtt.

A Graz 99ers a leggyengébb idegenbeli mérleggel rendelkező a csapat a ligában, 19 mérkőzésen mindössze 13 pontot gyűjtöttek, és bár a Fehérvár AV19 csak tizedik a hazai tabellán, legutóbbi hét hazai találkozójából ötöt megnyert. A gárda harcban áll a felsőházba kerülésért, ebben pedig egyik legnagyobb riválisa éppen a stájer alakulat lehet. A találkozó fontosságáról Hannu Järvenpää, vezetőedző, valamint Kóger Dániel és Stipsicz Bence mondta el gondolatait.