A FEOL szavazásán a Hydro Fehérvár AV19 lett az év férfi csapata

  • 2023.03.09. 17:25
  • Székesfehérvár.hu

Átadták a Fejér Megyei Hírlap által indított Az év embere és Az év sportolója közönségszavazás díjait. A napilap a kiemelkedő, példamutató teljesítményt nyújtó személyeket, sportolókat, csapatokat ismeri el évek óta. Az idei ünnepségre csütörtökön a Hiemer-ház báltermében került sor.

A Fejér Megyei Hírlap 2023 januárjában írta ki a jelöltetést, majd február 1-jétől 14-ig tartott a közönségszavazás a napilap online felületén, a feol.hu-n.

A napilap célja, hogy elismerésben részesítse a kiemelkedő teljesítményt nyújtó, Fejér vármegyei embereket, azok példamutató munkásságát – fogalmazott Nagy Zoltán Péter, a Hírlap főszerkesztője. Hozzátette, hogy a nyomtatott újságot 42 ezer olvasó forgatja naponta, emellett az online olvasói szám stabilan meghaladja a 200 ezret, ami a szavazás időszakára felment 240 ezerre. Ebből is látszik, hogy a voksolás mögött stabil, komoly szavazói bázis áll.

Az év sportolója 2022 közönségszavazáson négy kategóriában várták a szavazatokat a jelöltek.

A legjobb női sportolónak járó díjat Nagy Evelinnek, a Fehérvár KSE ifjúsági magyar bajnok ökölvívójának ítélték oda. A sportoló14 évesen édesanyja unszolására tévedt le a bokszterembe, első évében serdülő bajnok lett. Mára már junior Magyar Kupa-győzelemmel, korosztályos válogatottsággal és ifjúsági magyar bajnoki címmel is büszkélkedhet a Fehérvár Küzdősport SE kiválósága, legeredményesebb női ökölvívója.

A legjobb férfi sportolónak járó díjat Dévay Márk, a Trion SC válogatott triatlonosa vehette át, aki az elmúlt években a magyar válogatott stabil tagja volt, a felnőtt világkupa- és világbajnoki sorozat állandó szereplője. A 26 éves fiatalember a 2022-es esztendő zárórendezvényén, a világbajnoki sorozat döntőjében a 14. helyen végzett, a múlt hétvégén pedig az idei vb-sorozat első állomásán, Abu Dhabiban a 38. pozícióban zárt. A triatlon világranglista 26. helyén, az olimpiai kvalifikációs rangsorban pedig ja 25. helyen áll jelenleg, célja a jövő évi olimpiai szereplés.

A legjobb női gárda a MOL Fehérvár FC női labdarúgócsapata lett. A csapat 2013-ban alakult, akkor vette át a Videoton az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesülettől. A jelenlegi edző, Gajdóczi Tibor 2016-2017 óta dolgozik a lányokkal, szép lassan, fokozatosan építette fel őket. A gárda 2022-ben, fennállása óta először feljutott az NB I-be, a fehérvári lányok jelenleg a 9. helyen állnak.

A legjobb férficsapatnak a Hydro Fehérvár AV19-et választották. Kevin Constantine gárdája nem akármilyen évet tudhat maga mögött, az együttes a közelmúltban sorra érte el a klubtörténeti pillanatokat. Az ICEHL tavalyi kiírásában, az alapszakaszban remekelt a VOLÁN, a gárda a harmadik helyen zárt. A csapat a rájátszásban, története során először bejutott a legjobb négy közé, majd a fináléban méltó ellenfele volt a Red Bull Salzburgnak. A kiváló szezon új lehetőségeket nyitott, a Fehérvár ősszel elindulhatott a jégkorong Bajnokok Ligájában, azaz a CHL-ben, ahol két győzelmet is szerzett. A klubtörténelem írása folytatódott, a fiúk az együttes életében először, zsinórban harmadjára jutottak a liga rájátszásába.

Az év embere 2022 közönségdíjat Örsi Ferenc ipari formatervező, a legendás Ikarus buszok egyik formatervezője, egyúttal az Ikarus 300-as buszcsalád megtervezője kapta. A neves szakember rendszerváltozást követően Egyiptomba ment, ahol a Scaniának és a Mercedesnek is tervezett buszokat. Munkája mellett szívesen hódol kedvenc elfoglaltságának, a búvárkodásnak.