A Dornbirn érkezik a Raktár utcába

  • 2018.11.17. 08:00
  • Fehérvárav19

Szombat este a Bulldogokkal szállnak szembe Kógerék. A találkozó 17:30-kor kezdődik és a Digi Sport 2 élőben közvetíti.

Egy győzelemre éhes osztrák csapattal találja szemben magát a Fehérvár AV19, hiszen utóbbi három mérkőzéséről nem sikerült pontot elhoznia a Dornbirnnak. A válogatott szünet után a címvédő Bolzanotól szenvedtek 4-1-es vereséget hazai pályán, illetve idegenben öt meccs óta nyeretlenek. Az előnyös statisztikákat tekintve a Parksék a sereghajtók, 65 fórból csupán 9-et tudtak kihasználni. Dave MacQueen vezetőedző a következőket nyilatkozta Magyarországra érkezésük előtt: „A Fehérvár megtörte a győzelmi szériánkat a szezon elején. Készek vagyunk ellenük egy újat kezdeni.”
 
A Fehérvár AV19 felemás mérleggel rendelkezik az elmúlt mérkőzéseket tekintve, utóbbi öt találkozójukból csupán kettőt sikerült megnyerniük, igaz, október végén az akkori tabellaelső Bécs ellen bravúros győzelmet arattak Kógerék hazai pályán. A nemzetközi szünet utáni első mérkőzésen a listavezető Graz ellen csak hosszabbításban maradt alul a koronázóvárosi alakulat, így önbizalommal telve várják a Dornbirn elleni összecsapást. Szabó Dániel, az együttes védője így nyilatkozott a találkozó előtt: „Győzelmet várok a csapattól és nagyon fontos, hogy itthon tartsuk a három pontot, hiszen épp a szombati ellenfelünk van mögöttünk a tabellán.”
 
A Fehérvár AV19 szurkolói újítással készülnek a mérkőzés előtt a lelátón, telefonjaik vakujával szeretnék emelni a bevonulás hangulatát. Ehhez kérik minden a csarnokba látogató néző segítségét.

A találkozó 17:30-kor kezdődik az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban és a Digi Sport 2 élőben közvetíti.

Videónkban Erdély Csanád és Szabó Dániel latolgatják az esélyeket: