A Dornbirn bizonyult jobbnak

  • 2020.01.12. 21:17
  • Fehérvárav19
A Hydro Fehérvár AV19 kétgólos vereséget szenvedett hazai pályán a Dornbirn

EBEL / Alapszakasz -
2020.01.12 Vasárnap / 17:30
Hydro Fehérvár AV19
vége
1:3
(0:1, 0:1, 1:1)
Nézőszám: 3 015
Dornbirn Bulldogs
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
SIEGEL, OFNER, REZEK, KASPAR
Hydro Fehérvár AV19
Ouzas (Kornakker) - Szabo, Campbell, Szabo, Reisz, Mihaly - Caruso, Tikkanen, Koger, Sarauer, Erdely - Busenius, Stipsicz, Yogan, Girard, Szita - Sarpatki, Timmins, Kuralt
Dornbirn Bulldogs
Järvenpää (Tschrepitsch) - Ellerby, Subban, Bau Hansen, Häußle, Romig - Magnan, Vainonen, Körkkö, Tamminen, Macierzynski - Schnetzer, Schwinger, Fröwis, Antonitsch - Kutzer, Egger
Gólszerzők: Erdely ill. Bau Hansen, Körkkö, Körkkö
Kiállítások: 6 ill. 8

Sarauer lehetőségével kezdődött csapatunk mérkőzése a Dornbirn ellen, majd Kuralt egyéni akciója végén kellett védenie Juha Järvenpää-nek. Maradt a fehérvári mezőnyfölény a továbbiakban is, sok helyzetet dolgozott ki a hazai együttes, gól mégis a másik oldalon született, Mathias Bau Hansen lőtte ki pontosan a jobb felsőt (0-1). Kétszer is előnybe került csapatunk a következőkben, az első fórban közeli lehetőségeket kellett hárítania a vendégek kapusának, ám nem sikerült betalálni. A fehérvári kapu előtt esett a következő szabálytalanság, de ebben a létszámfölényben is meddő maradt a csapat előnyös játéka. A harmad hátralévő részében is főleg a voralbergiek kapuja előtt zajlott a játék, ám több gól már nem esett.

A vendégek helyzetével indult a második harmad, majd ismét a hazaiak vették át a mérkőzés irányítását, sorra alakították ki a helyzeteket a Dornbirn kapuja előtt. Gyors kontrákkal próbálkoztak a vendégek, de Ouzas a helyén volt. A jég végül a harmad közepén tört meg, Stipsicz kékvonalas lövése után a kipattanót Kuralt lőtte a kapuba, a játékvezetők azonban kapusakadályozás miatt visszanézték a találatot, és érvénytelenítették is azt. A következő támadásban a másik oldalon rezzent a háló, Macierzynski beadását Juhani Tamminen vágta a kapuba (0-2). A játékrész második fele a kiállítások jegyében telt, előbb a vendégek kerültek előnybe, majd Tikkanen harcolt ki egy kiállítást a dornbirni kapu előtt. Girard állította meg szabálytalanul Subbant, így négy a négy ellen folyt a játék, ám végül egyik csapatnak sem kedveztek a speciális játékhelyzetek. Az etap végén ismét a Bulldogok játszhattak előnyben, miután Szabó Bence akadályozott, de a dudaszóig gól nem született.

A záró játékrész kezdetén sokkal harciasabb fehérvári együttes érkezett a jégre, ez gyorsan gólt is eredményezett, Kóger beadását Erdély Csanád értékesítette (1-2). A játékrész közepéig kiegyenlített játék folyt a jégen, nem kockáztatott sokat a Dornbirn, a magyar EBEL-csapat pedig küzdött az egyenlítését, de csak kisebb helyzetekig jutottak. A harmad közepén nagy lehetőséghez jutottak Kógerék, miután Tamminent büntették a játékvezetők, ám Järvenpää mindent lövést hárított a fórban. A kiegészülést követően Tikkanen került helyzetbe, de továbbra sem sikerült átjuttatni a pakkot a gólvonalon. Időt is kért csapatunk vezetőedzője, Ouzas helyett pedig mezőnyjátékos korcsolyázott fel, ám végül egy üreskapus találattal eldöntötte a találkozót a Dornbirn.