A DEAC nyerte a Magyar Kupát

  • 2021.04.03. 20:28
  • Fehérvárav19

A Magyar Kupa döntőjében a debreceni együttes hosszabbítás után bizonyult jobbnak.

A DEAC kezdte jobban a mérkőzést, Kornakkernek kellett védeine az első percekben, alaposan nekiesett együttesünknek a debreceni gárda. A nyomás gólt is eredményezett, egy kapu előtti keresztpasszt Szűcs István juttatott a hálóba (0-1). Kähkönen és Sarauer összjátéka után kellett nyújtózkodnia Hetényinek a következőkben, majd ismét jól szűrte a fehérvári támadásokat a hajdúsági együttes. A harmad közepére felpörögtek a mieink, egy gyors támadás végén pedig Mike Caruso kékvonalas lövése révén az egyenlítés is összejött csapatunknak (1-1). Maradt a játék Hetényi kapuja előtt, Lahti próbálkozása után a hazaiak kapusa a gólvonalon mentett, a harmad második felét pedig fehérvári mezőnyfölény jellemezte. A fehérmezesek leginkább kontrákkal próbálkoztak, és a játékrész is a debreceniek helyzetével zárult, Berta lövése után Kornakker hárított bravúrral.

Hargrove helyzete nyitotta a középső etapot, majd Pestunov tesztelte Kornakkert. Minden adódó lehetőséget kihasznált támadásra a vendéglátó, Hargrove lehetősége után kettő az egy ellen iramodott meg a DEAC, Izacky passzát pedig Hugo Turcotte juttatta a vonal mögé (1-2). Kähkönen kiállításával folytatódott a találkozó, egy rossz csere után azonban a hazaiak is kisbüntetést kaptak. Előnyben Hári előtt adódott nagy lehetőség, de végül kiegészült a DEAC. Campbellt akasztották, Bogesicnek kellett kiülnie, Petan, majd Szabó Dániel is tesztelte Hetényit, hiába. Kiegyenlítődött a mérkőzés, mindkét oldalon adódtak helyzetek, majd Pestunovot látták szabálytalannak a játékvezetők. A hátrányban kettő az egyben támadhatott a hazai együttes, Kornakker védett, Erdély azonban szabálytalanul állította meg az egyik debrecenit. Szita is szabálytalankodott, öt a három ellen támadhatott a DEAC, végül egy kipattanót Hári Norbert értékesített (1-3).

Az utolsó 20 perc fehérvári támadásokkal indult, majd Bogesicnek kellett kiülnie, a fórt pedig villámgyorsan kihasználta csapatunk, Colton Hargrove lőtt Hetényi kapujába (2-3). Sarauer kapott kisbüntetést, ám a hátrányt kivédekezte együttesünk, a kiegészülés után pedig ismét Hargrove talált be, ezúttal Kuralt remek takarásának köszönhetően egy kapáslövés jutott Hetényi kapujába (3-3). Nem állt le az együttes, Hári adott pontos passzt, és ismét Hargrove talált be, ezzel mesterhármast szerezve (4-3). Sándor ütközte le Kuraltot, ismét előnyben támadott együttesünk, de ezúttal nem született gól. A végén tempót váltottak a hazaiak, egy Hári-passz után Kuleshov pedig egyenlített (4-4). Nagy lehetőség előtt állt a DEAC egy vendég kiállítás után, ám találat már nem született, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadást gyorsan döntésre vitte a DEAC, Kloz előre emelt pakkjába Turcotte tette bele jól az ütőjét (4-5), ezzel a DEAC történetének első Magyar Kupa-győzelmét ünnepelhette.