A címvédő bizonyult jobbnak

  • 2018.11.04. 19:20
  • Fehérvárav19
Csapatunk egy kiélezett mérkőzésen kétgólos vereségett szenvedett a Bolzanoval szemben.

EBEL / Alapszakasz -
2018.11.04 Vasárnap / 17:00
HCB Südtirol Alperia
vége
3:1
(1:0, 0:1, 2:0)
Nézőszám: 2 960
Hydro Fehérvár AV19
Bolzano / PalaOnda
BULOVEC, STOLC, PARDATSCHER, SEEWALD
HCB Südtirol Alperia
Smith (Irving) - Nordlund, Mackenzie, Catenacci, Findlay, Petan - Geiger, Campbell, Miceli, Crescenzi, Insam - Glira, Marchetti, Frigo, Kuparinen, Deluca - Carozza, Schweitzer, Bernard, Frank
Hydro Fehérvár AV19
Kornakker (Carruth) - Harty, Szabo, Koger, Hari, Kuralt - Stipsicz, Tikkanen, Sille, Sarauer, Erdely - Caruso, Meland, Luttinen, Koskiranta, Sofron - Philips, Szita, Szabo, Reisz, Sarpatki
Gólszerzők: Petan, Catenacci, Petan ill. Stipsicz
Kiállítások: 12 ill. 8

A fehérváriak egy gyors támadással kezdték a találkozót, Hári vitte be a korongot a hazai harmadba, a kék vonalról pedig Harty lőhetett, majd Sarauer és Sille volt a korong útja, azonban utóbbi elhibázta a kaput. A következő percekben is vendég ütőkön járt a pakk, ám kontrában Findlay és Alexander Petan indulhattak meg kettő az egy ellen, végül utóbbi fejezett be. (1-0) Glira szabálytalansága után már előnyben jöhetett Hannu Järvenpää legénysége, mialatt Hári és Meland távolról veszélyeztetett sikertelenül. Nem sokkal a kiegészülés után Erdély került büntetőpadra bottal akasztásért, viszont speciális egységeink jól működtek, így maradt az egygólos bolzanoi vezetés. A harmad közepén többnyire mezőnyjáték zajlott, komolyabb helyzetet egyik alakulat sem tudott kidolgozni. Ezt törte meg Sárpátki és Szabó Krisztián, viszont Smith eszén nem sikerült túljárniuk, míg a címvédőtől Nordlund dolgoztatta meg Carruthot. Újra fehérvári létszámfölény követezett, ezúttal Catenacci kapott kisbüntetést, de hiába támadta végig csapatunk az előnyt, ez a fór is meddőnek bizonyult. A harmad végéhez közeledve a Rókáktól Findlay, míg a vendégektől Sárpátki próbálkozhatott, azonban újabb gól ekkor sem született.

A második harmad első perceiben is keményen támadott csapatunk, azonban a bolzanoi védelem blokkolta a vendégek próbálkozásait. A huszonharmadik percben Sarauer adta be Erdélynek, a kapu előtti keveredésből viszont nem a fiatal magyar csatár került ki győztesen. A továbbiakban felpörögtek a hazaiak és Nordlund passzolt Petannak, aki középre korcsolyázott a koronggal, de Carruth ezúttal is jobbnak bizonyult. A következő támadás is a pirosmezesek első sorához fűződik, ezúttal Catenacci lőhetett bal szélről, míg Szabó Dániel egyéni akcióját sem követte gól. A harmincnegyedik percben érkezett a fehérváriak egyenlítő találata, Erdély adta be a kapu mögül Stipsicz Bencének, aki átjuttatta a korongot a gólvonalon. (1-1) A gól előtt Petan szabálytalankodott Tikkanennel szemben, így négy percig emberelőnyben jöhettek volna Kógerék, ám Erdély is kisbüntetést kapott, a négy a négy elleni játék azonban egyik csapatnak sem hozott sikert. Már teljes létszámnál Sarauer és Sille indulhattak meg kettő az egy ellen, de Smith védett, csakúgy, mint a játékrész végén, amikor a Reisz-Sárpátki-Szabó Krisztián hármas próbálkozása bizonyult veszélyesnek, vezető találatot viszont ekkor sem ünnepelhetett csapatunk, így döntetlennel fordulhattak az együttesek a záró etapra. 

A harmadik játékrész rögtön egy bolzanoi találattal kezdődött: Daniel Catenacci cselezte ki a fehérvári védelmet és lőtte ki a bal felsőt. (2-1) Nem törte meg a gól Stipsiczéket, a negyvenharmadik percben Tikkanen vezette be a korongot a hazai harmadba, és passzolt Sarauernek, aki nem tudott egyenlíteni, majd Kóger jöhetett jobb szélről, ám Smith jól zárta a hosszút. MacKenzie kiállítása után ismét előnyben jöhetett csapatunk, azonban hiába próbálkozott Hári és Sarauer, ezúttal sem tudták kihasználni a létszámfölényt. Sarauert is szabálytalannak látta a Bulovec-Stolc játékvezetőpáros, a fór alatt pedig Geiger, illetve Findlay lövéseinek állta útját Carruth. A mérkőzés végéhez közeledve Tikkanen gáncsolásért került büntetőpadra, ezt az előny alatt pedig egy lövőcsel után Miceli passzolt Alexander Petannak, aki az alsóba vágta a pakkot. (3-1) Másfél perccel a találkozó lefújása előtt lehozta kapusát a fehérvári mester, de játékosaink tehetetlennek bizonyultak a címvédő védelmével szemben, így csapatunk pont nélkül tért haza tiroli túrájáról.