A Black Wings a vasárnapi ellenfél

  • 2018.11.25. 08:00
  • Fehérvárav19

Linzbe utazik csapatunk a hét utolsó napján, ahová mindenképpen pontokért száll harcba Hannu Järvenpää legénysége.

Az osztrák alakulat utóbbi négy mérkőzéséből az idegenbelieket elveszítette a Klagenfurt és a Znojmo, a hazai összecsapásokat viszont a Graz ellen 5-2-re nyerte meg, míg a Salzburg ellen 4-2-re, így kiváló formát mutat szurkolói előtt Troy Ward együttese, akik zsinórban az ötödik otthoni győzelmét ünnepelhette pénteken. A Black Wings 32 ponttal jelenleg a még felsőházat jelentő hatodik pozíciót foglalja el három ponttal megelőzve az Innsbruckot. Daniel Woger, a Linz játékosa a következőket nyilatkozta a találkozó előtt: „Oda kell figyelnünk vasárnap, hiszen kivaló ellenféllel találjuk majd magunkat szemben. Mindenképpen szükségünk van a három pontra, hogy meg tudjuk tartani a helyünket a tabellán.”

A Fehérvár AV19 is hasonló formát mutat a nemzetközi szünet óta, mint vasárnapi ellenfele: a Graz ellen hosszabbításban, a Zágráb ellen rendes játékidőben kaptak ki, míg a Dornbirnt és a Villachot sikerült legyőzniük az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, amivel a kilencedik helyen állnak Háriék egy ponttal lemaradva a Znojmo mögött. Csapatunk továbbra sem tudott három pontot elhozni ellenfele otthonából, amit Hannu Järvenpää is kiemelt: „A Villach elleni győzelem nagyon motivál minket, de muszáj idegenben jobban teljesítenünk. Végig koncentrálnunk kell és kihasználni előttünk kínálkozó lehetőségeket.” 

A két együttes első idei mérkőzését ebben a szezonban a ráadásban a Linz nyerte meg 5-6-ra, a Fehérvár AV19 pedig 2016. január 5. óta nem tudott nyerni Felső-Ausztriában.

Az összecsapás előtt Énekes Lajos, másodedző, illetve Stipsicz Bence mondta el meglátásait:

A találkozó 17:30-kor kezdődik.