A bajnokcsapatokat és a támogatókat köszöntötték

  • 2019.06.05. 18:00
  • Fehérvárav19

A Fehérvár AV19 SC és az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia sportolói személyében a 2018/19-es szezon legkiemelkedőbb székesfehérvári sportágának bajnokait köszöntötték a Városháza Dísztermében. Az ünnepség keretében a klub szponzorai előtt adták át az Ifj. Ocskay Gábor Tehetséggondozó Ösztöndíj Program idei díjait.

Újra kiváló sportolókat köszöntött a Városháza Dísztermében dr. Cser-Palkovics András polgármester. Ezúttal a 2018/19-es szezon legkiemelkedőbb székesfehérvári sportágának bajnokai, a Fehérvár AV19 SC, valamint az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia játékosai részesültek a városi elismerésben. Ahogy a polgármester fogalmazott: „Az élsport alapja az utánpótlássport, amelyre kiváló példa a fehérvári klub. Az elmúlt szezon mutatja, hogy a magyar jégkorong elképzelhetetlen az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia és a Fehérvár AV19 nélkül, ez a zászlóshajó és ez nem csak a felnőtt csapatra, hanem az utánpótlásra is igaz. Azt is mutatja, hogy igenis lehet úgy felnőtt csapatot építeni és ott jó eredményt elérni, hogy közben nem hanyagolják el az utánpótlást. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a profi játékosokhoz hasonlóan a feltörekvő generáció tagjai is teljes komolysággal és odaadással tegyenek meg mindent a legjobb eredmény eléréséért. Nem szabad elfelejteni, hogy a játékosok azért választották ezt a sportágat, mert szeretik, ez a legfontosabb, ehhez társul az akarat, az elszántság és ha ezek megvannak, jönnek az eredmények is, hiszen a sport a kemény és kitartó munka mellett igenis érzelmekről és élményekről is szól. A Fehérvár AV19 valamennyi korosztályos csapatának köszönöm a szezonbeli helytállást és további sikereket, eredményes sportpályafutást kívánok minden ifjú hokisnak!” Beszédében felhívta a figyelmet a tanulás fontosságára és a sportpályafutás utáni életről való gondolkodásra is.

Székesfehérvár polgármestere a bajnokcsapatok köszöntése után a Fehérvár AV19 támogatói felé is kifejezte köszönetét, elmondta, nélkülük nem lehettek volna ennyire eredményesek a csapatok és az ő támogatásuk elengedhetetlen a játékosok további fejlődéséhez.

A remek szezont zárt U14-es, U16-os, U18-as, U20-as csapatokat Fekti István, az akadémia sportigazgatója is köszöntötte. Mint mondta, kilenc év alatt ez volt a legsikeresebb szezon: sikerült az EBYSL-duplázás és egy Magyar Bajnoki cím kivételével az összes bajnoki cím Fehérváron talált gazdára, így az eredményeket látva, az akadémia indulásánál megfogalmazott „minden évben magasabbra” cél elérésével most sem volt probléma. Elmondta, hogy a játékosok életében nagyon fontos az a nevelő célzat, mellyel a szülők, az edzők és a stábtagok fordulnak a sportolók felé. „Fontos, hogy ezek a gyerekek megfogadták a környezetüktől érkező tanácsokat, ennek az eredménye látható volt a szezonban. Annak a támogatási rendszernek köszönhetően, aminek már részesei a fehérvári játékosok, sok-sok fiatalemberrel és hölggyel tudunk együtt dolgozni az akadémián. A támogatók felé is egy visszajelzés a létszám és az eredményesség, hiszen a legjobb módon igyekszünk a forrásokat felhasználni. Kívánom, hogy mindenki találja meg a saját képességeihez, lehetőségeihez mérten a reális célokat a következő szezonban, a jégkorongban és az életben!” -fejezte be a szezon értékelését a sportigaztagtó.

A fiatal tehetségekhez szólt id. Ocskay Gábor, a klub volt szakosztály-igazgatója, jelenlegi szaktanácsadója és az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia kuratóriumának elnöke. „Csodálatos az, hogy ennyien eljöttek. Látva a fiatalok arcát, az jutott eszembe, hogy az akadémia megalapításakor, 2010-ben ők bizony még kisgyermekek voltak, most pedig már aranyérmes jégkorongozók. Srácok, tiszta szívből gratulálok, nagyon nagy eredmények ezek, szép sikerek, de soha nem szabad leülni! Bízom benne, hogy az edzők, akik az akadémián dolgoznak, képesek lesznek a fiatalokat lehető legmagasabb szintre eljuttatni, ami akár csak korosztályonként is, de mindig a címeres mez, amibe, ha egyszer valaki belebújik, azt soha életében nem felejti el.” – mondta a legendás sportvezető.

Az ünnepségen kiosztották az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia által a 2016/2017-es szezonban létrehozott Ifj. Ocskay Gábor Tehetséggondozó Ösztöndíj Program idei ösztöndíjait. Az idény díjazottjai Rétfalvi Kristóf, Ambrus Gergő, Németh Kristóf, Dobmayer Dominik és Kóger Balázs. A program elsődleges célja olyan, főleg ifjúsági és juniorkorú tehetségek támogatása, akik még nem rendelkeznek profi szerződéssel. Az idei évben a díjazottak dr. Cser-Palkovics Andrástól, valamint Ocskay Zsuzsannától, Fekti Istvántól és Palkovics Krisztiántól, az ösztöndíj-bizottság tagjaitól vehették át az elismeréseket. Székesfehérvár polgármestere beszédében őket is méltatta: „Az Ifj. Ocskay Gábor Tehetséggondozó Ösztöndíj Program díjazottjai fiatal koruk ellenére már most példát mutatnak küzdőszellemből, alázatból, áldozatkészségből és akaratból. Az elismerés egyúttal kötelez is: minden fiatalnak ugyanazt a szorgalmat és alázatot kell képviselnie, amit ifj. Ocskay Gábortól láthattunk. Székesfehérvár büszke arra, hogy az ösztöndíjjal segítheti a jégkorongtehetségeket céljaik elérésében, megvalósításában.”

Az ünnepség után a Városháza tanácstermében a Fehérvár AV19 menedzsmentje köszöntötte a klub támogatóit. Az ünnepségen Gál Péter Pál, a Fehérvár AV19 SC elnöke osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel: „Köszönöm, hogy ennyien elfogadták a meghívásunkat, hogy együtt ünnepeljük meg azokat a srácokat, akikből remélhetőleg a jövő Titán vagy EBEL-csapatban játszó fehérvári vagy itt nevelkedett fiataljai lesznek. Szeretném külön megköszönni Polgármester Úrnak és rajta keresztül a városnak azt, hogy helyet adott ennek a rendezvénynek és hogy élen jár a fehérvári jégkorong támogatásában. Támogatóinknak köszönöm, hogy felsorakoztak Székesfehérvár mellé, van, aki hosszabb, van, aki rövidebb ideje, de támogatja azt, amiért élünk, amiért minden nap dolgozunk és amiért azok a srácok, akiket köszöntöttünk, minden nap meghalnak egy kicsit. Tulajdonképpen mindenki azt nézi, hogy milyen eredményeket érünk el, milyen serlegeket nyerünk, milyen fiatalokat nevelünk. Tudjuk azt, hogy létfontosságú a pillér, amit a szponzorok adnak a cégeiken keresztül és biztosítják a hátteret, amitől a fehérvári jégkorong működni tud. Abban bízom, hogy még sokáig mellettünk maradnak, és lesznek még olyanok, akik ehhez az általunk nagyra becsült társasághoz csatlakoznak.”