"Ott tartunk az építkezésben, ahol tartanunk kell"

  • 2017.05.18. 12:00
  • Fehérvárav19
Szélig Viktor, a Fehérvár AV19 GM-je értékelte az elmúlt hetek történéseit. A szakember elmondta, hogy jó ütemben halad a felnőtt csapatok kereteinek kialakítása, emellett arra is kitért, hogy milyen szempontok alapján történik az új játékosok kiválasztása.
A bejelentésekből látható, hogy dolgozik a menedzsment a jövő évi keretek kialakításán, szinte minden napra jut új igazolás vagy távozó valamelyik csapatból. Hogy látja, jelenleg hol tart az építkezés az EBEL-, illetve a MOL Ligában szereplő együttest tekintve?
Nagyjából ott tartunk az építkezésben, ahol tartanunk kell. Voltak olyan játékosok, akik élő szerződéssel rendelkeztek, mellettük pedig már érkezőkről is beszámolhattunk. Az EBEL-csapat keretének kialakítása prioritást élvez jelenleg, fontos, hogy az a gárda körvonalazódjon, de ezzel párhuzamosan természetesen a dolgozunk a Fehérvári Titánok megerősítésén is.
Térjünk ki az EBEL-csapatra. Benoit Laporte rengeteg időt töltött utazással a szezon végén, nagyon sok mérkőzést megtekintett. Az eddigi igazolások ezeknek a megfigyelő utaknak eredményei?
Részben igen. Valóban rengeteg találkozót és játékost tekintett meg a vezetőedző. Nagyon nagy a játékospiac és nagy a jövés-menés a csapatoknál. Van olyan játékos, akit személyesen ismert vagy felhívták rá a figyelmét, de akadt olyan is, aki más úton került vagy kerül majd Székesfehérvárra. A menedzsment közösen dolgozik vele a keret kialakításán, igyekszünk alaposan feltérképezni a jelölteket. Fontos, hogy egy motivált, sikerre éhes társaság alakuljon ki, ehhez pedig karakteres egyéniségekre van szükség. Szeretnénk, ha a következő szezonban jégre lépő Fehérvár AV19 jóval több örömet szerezne ennek a lelkes szurkolótábornak, mint tette azt az elmúlt évadban.
Eddig - a kontraktusukat meghosszabbító játékosokon kívül – kizárólag légiósok szerződtetéséről érkeztek hírek. Magyar jégkorongozók érkezése is várható?
Tervezzük magyar játékosok szerződtetését, meglátjuk majd, hogy ezek a tárgyalások hogyan végződnek. A következő szezonra olyan jégkorongozókat szeretnénk Székesfehérvárra csábítani vagy itt tartani, akik motiváltak, akik arra szeretnék használni az EBEL-ben való szereplést, hogy feljebb lépjenek vagy tartósan megmaradjanak ezen a szinten. Talán nincs olyan nagy merítési lehetőség jelenleg a magyar játékosok terén, úgy gondolom, hogy átalakulóban van a hazai jégkorongozók piaca. Jogos kritikaként merült fel az utóbbi időben, hogy voltak itt olyan játékosok, akik elvették a fiatalok elől a helyet, de ők azért nem véletlenül játszottak itt. Erről a kérdésről azt gondolom, hogy akkor mondhatjuk ezt, ha egy idősebb játékos kizárólag a kora miatt élvez prioritást egy fiatalabbal szemben, nem pedig a játéktudása miatt. Most sokan távoztak a klubtól, nekik természetesen köszönettel tartozunk az eddigiekért, legyen szó akár a légiósokról, vagy olyan magyarokról, mint Hetényi Zoltán, Sofron István, Orbán Attila vagy Vas János. A fiataloknak a jövőben az kell, legyen a céljuk, hogy kiszorítsák a tapasztaltabb társaikat, ez pedig jobb játékra ösztönözheti őket. Vannak ifjú, csiszolatlan értékeink, akiket minél tovább szeretnénk megtartani és lehetőséget biztosítani nekik arra, hogy a maximumot ki tudják hozni magukból és ezzel minél inkább segítsék a csapatot. 
Hány játékos igazolását tervezi még a klub menedzsmentje a két felnőtt csapathoz?
Vannak olyan játékosok, akikkel már megszületett a megállapodás, de különböző okokból kifolyólag még nem jelenthettük be a szerződtetésüket. Az EBEL-csapat tekintetében lassan ott járunk, hogy egy kezemen meg tudom számolni, hány pozícióra keresünk még embert. A Titánoknál a váz már összeállt, légiósokkal szeretnénk megerősíteni a fiatal együttest, hiszen az a cél, hogy reális esélye legyen a gárdának a rájátszásba kerülésre. Mindemellett a MOL Ligában szereplő alakulat elsődlegesen azért fontos számunkra, hogy ott olyan játékosok szerepeljenek, akikből potenciális EBEL-játékosok válhatnak a későbbiekben.

FEHERVÁR AV19 JELENLEGI JÁTÉKOSKERETE

Név POSZT KOR
Mark Visentin kapus 24
Rajna Miklós kapus 25
Jonathan Harty védő 29
Szabó Dániel védő 21
Szirányi Bence védő 29
Erdély Csanád támadó 21
David Gilbert támadó 26
Geoff Walker támadó 29
Kocsis Ferenc támadó 22
Kóger Dániel támadó 27
Olivier Latendresse támadó 31
Reisz Áron támadó 22
Sárpátki Tamás támadó 22
Szabó Krisztián támadó 21
Vincze Péter támadó 22
A FEHÉRVÁRI TITÁNOK JELENLEGI JÁTÉKOSKERETE
NÉV POSZT KOR
Alex Scola kapus 27
Kornakker Dániel kapus 21
Imre Patrik védő 20
Láday Tamás védő 21
Reiter Attila védő 22
Szabó Bence védő 19
Szaller Márk védő 21
Takács Bence védő 20
Balogh Bence támadó 21
Hamvai Szilárd támadó 21
Marek Györi támadó 21
Mazzag Dániel támadó 21
Szita Donát támadó 19
Varga Balázs támadó 20
Vizi Dániel támadó 19