Megvan az első győzelem!

  • 2017.09.10. 20:38
  • Fehérvárav19
A Fehérvár AV19 megszerezte első győzelmét a 2017/2018-as szezonban, miután hosszabbításban múlta felül a Medvescak Zagreb csapatát.

EBEL / Alapszakasz -
2017.09.10 Vasárnap / 17:30
KHL Medvecak Zagreb
vége OT
3:4
(1:2, 0:0, 2:1, 0:1)
Nézőszám: 5 789
Fehérvár AV19
Zágráb / Dom Sportova
PIRAGIC, TRILAR, HRIBAR, RAKOVIĆ
KHL Medvecak Zagreb
Kroselj (Rosandic) - Kudelka, Privitera, Olden, Morley, Netik - Poyhonen, Tikkanen, Puskarich, Koskiranta, PERKOVICH - Deutsch, Boivin, Rajsar, BRINE, Aviani - Cepon, Simsic, ZANOSKI, Jankovic, Jarcov
Fehérvár AV19
Rajna (KORNAKKER) - Uotila, Jyrkkiö, Luttinen, Latendresse, LOVECCHIO - Sziranyi, Vidmar, Koger, Gilbert, Szita - Harty, Stipsicz, Erdely, Music, Vincze - Szabo, Szabo, Reisz, Sarpatki
Gólszerzők: Olden, Olden, Koskiranta ill. Sarpatki, Szabo K., Vincze, Gilbert
Kiállítások: 14 ill. 18
 

Kiválóan kezdte az első harmadot a Fehérvár AV19 a Medvescak Zagreb otthonában. Tikkanen kiállítása után már a második percben előnybe került Benoit Laporte együttese, de ezt a fórt még nem sikerült gólra váltani. Nem úgy az ötödik percben, amikor Szabó Krisztián kapu mögül visszatett korongját az üresen maradt Sárpátki Tamás vágta a kapuba (0-1). Egy perccel később Gilbert akadályozásért, Vincze pedig gáncsolásért kapott két perces kiállítást, a kettős előnyt pedig jól játszották meg a hazaiak, végül Olden lövése csorgott át Rajna Miklóson (1-1). A gól után sem csökkent a tempó, mindkét együttes gyors és látványos hokit játszott. A kilencedik percben egy távoli lövés után Sárpátki ért oda a kipattanóra, a lövésébe pedig Szabó Krisztián ért bele jó ütemben, így újra csapatunknál volt az előny (1-2). A gól után Privitera kiállítása nehezítette a hazaiak dolgát, támadóink pedig mind előnyben, mind pedig a kiegészülés után többször tesztelték Kroseljt, de nem született újabb találat. 5 perccel a harmad vége előtt Rajsar és Sárpátki akaszkodtak össze, a vége fehérvári előny lett, de ebből sem sikerült újabb találatot elérni.

A második játékrészben sem változott a játék képe, Kroseljnek kellett nyújtózkodnia a harmad elején, előbb Vincze alakított ki erőszakosan helyzetet a kapu előtt, majd később Luttinen tette vissza a korongot a kapura, de maradt az egygólos vezetés. Uotila kiállítása miatt került hátrányba csapatunk a harmad elején, de nem tudtak veszélyeztetni a hazaiak. A harmad közepén elcserélte magát együttesünk, így két percig előnyben támadhatott Connor Cameron együttese, nagyobb helyzetek nélkül. Már öt az öt ellen Erdély tesztelte Kroseljt, majd a 14. percben Music került a büntetőpadra, de jól működött a védelem és Rajna is remek formában védett. Bár a harmad hátralévő részében főleg a hazaiak támadtak, nem sikerült az egyenlítés.

A harmadik harmad első percei a mezőnyjáték jegyében zajlottak, majd a hetedik percben Rajnának kellett nagyot védenie, ez volt az utolsó 20 perc első nagyobb lehetősége. Alig két perccel később Erdély előtt nyílt nagyobb helyzet, ám Kroselj a helyén volt. A harmad közepén Szabó Dániel kapott két percet, de a medvék nem tudtak felállni a fórban, így maradt a 2-3. A kiegészülés után öt az öt ellen azonban már Rajnának is akadt dolga, egy kontrából pedig Gilbert tört be a zágrábi kapu elé, középre passzolt, ám az érkező Luttinen nem tudta bekotorni a játékszert. 6 perccel a vége előtt újra a hazaiak harmadában zajlott a játék, ezúttal LoVecchio került helyzetbe, ám a kapus és a vas között nem tudta átjuttatni a korongot. Az utolsó három percre felpörgött a hazai csapat, ráadásul Kóger Dánielt kellett az öltözőbe vinni, miután egy szerencsétlen esés után nem tudta folytatni a játékot. 2 perccel a vége előtt kiegyenlítettek a hazaiak, egy kékvonalas lövés után, Koskiranta ért bele a korongba a kapu előtt, a megpattanó lövés pedig a kapuban landolt (3-3). A hátralévő időben a hazaiak szerezhettek volna újabb találatot, de végül nem sikerült rendes játékidőben eldönteni a mérkőzést.

Jöhetett tehát a hosszabbítás, három a három ellen pedig csapatunk játszott magabiztosabban, végül Jesse Jyrkkiö és David Gilbert iramodott meg kettő az egy ellen a 62. percben és utóbbi egy váratlan lövéssel mattolta Kroseljt.

Fotó: Medvescak Zagreb