Magabiztos győzelem a döntőben

  • 2017.03.19. 10:00
  • Fehérvárav19
Hazai pálya után idegenben is bizonyított ifjúsági csapatunk, akik 2:6-os győzelmet arattak az UTE ellen a Megyeri úti jégcsarnokban.

EBJL / Döntő -
2017.03.18 Szombat / 18:40
Újpesti TE
vége
2:6
(1:0, 0:3, 1:3)
Nézőszám: 218
Fehérvár AV19
Budapest / Újpesti Jégcsarnok
HALASSY, VARJÚ, BERGER, VÁCZI
Újpesti TE
Monostori (Markus ) - Horvath , Blazsej , Csatadi , Horvath , Kovacs - Pokornyi , Egyedi , Kemeny , Paterka , Szalma - Molnar , Szabo , Galos , Zsigmond , Selmeczi - Papa , Gaspar , Birke
Fehérvár AV19
Pinczes (Horvath ) - Halasi , Horvath , Buzas , Peter , Madacsi - Horvath , Nemeth , Mihaly , Almasi , Dezsi - Vas , Fekete , Nagy , Vertes , Vincze - Balajthy , Bognar , Sabian , Csaszar , Pinczes
Gólszerzők: Kemeny, Molnar ill. Vertes , Vincze , Halasi , Vertes , Vincze , Vertes
Kiállítások: 36 ill. 10

A magyar bajnokság után az EBJL döntőjében is begyűjtötte második győzelmét Kiss Dávid csapata, így egy karnyújtásnyira kerültek a kettős címvédéstől. Egy kemény első harmad után fordítottak, és négygólos győzelemmel hagyhatták el újpesti ellenfelük otthonát.

Nagy iramban indult a döntő második mérkőzése. Az első percekben az újpestiek egy kapuvasig jutottak, míg vendég részről Nagy és Mihály előtt adódott lehetőség a gólszerzésre. A 11. percben Pápa szabálytalankodott, így a fehérváriak előnyben állhattak fel, azonban egy eladott korongra Kemény Patrik csapott le, és indult meg szólóban. Az újpesti csatár nem hibázott, és megszerezte a vezetést csapatának (1-0).

Kiegyenlített párharc jellemezte a második játékrész első felét is, de gól egyik oldalon sem született. A 28. percben Horváth Mártont küldték büntetőpadra a játékvezetők fogásért, de a hátrányt csapatunk sikeresen kivédekezte, majd nem sokkal kiegészülésünk után Vértes Nátán góljával egyenlítettek Kiss Dávid tanítványai (1-1). Gyorsan érkezett a vendégek második találata is: Vincze Gergővel szemben szabálytalankodtak, aki nem hibázta el a büntetőt, ezzel megfordította a mérkőzés állását (1-2). Alig egy perccel később Halasi Márk a kék vonalról lőtte a korongot Markus kapujába, így kettőre nőtt a csapatok közötti különbség (1-3). A harmad végén Horváth Olivér gáncsolt, így a fehérváriak előnyben kezdhették még a harmadik játékrészt.

Rögtön a záró harmad elején tovább növelte előnyét együttesünk: egy kapu előtti keveredésből Vértes Nátán került ki győztesen és lőtte a korongot az újpesti kapuba (1-4). A 42. percben Vértes passzából Vincze is megszerezte második gólját, ezzel eldőlni látszott a mérkőzés (1-5). Újpesti részről is voltak helyzetek, de ezek kihasználása még Halasi kiállítása után sem sikerült. A 49. percben Vértes indulhatott meg szólóban és talált be harmadjára is a döntő második meccsén (1-6). Az 52. percben hazai részről még Molnár szépíteni tudott (2-6), de az újpestiek lehetőségeiket továbbra sem tudták kihasználni, így a fehérvár ifjúsági csapata begyűjtötte második győzelmét a két gárda párharcában.

Kiss Dávid, vezetőedző értékelt a találkozó után:

„Az első harmadban elég óvatosak voltunk, kicsit körültekintőbben játszottunk a kelleténél. A playoff során most először látszott meg egy-két játékoson, hogy nyomás alatt nem tudnak olyan teljesítményt nyújtani, mint eddig a szezon során. A második harmadtól kezdve vissza tudtunk térni az eredeti kerékvágásba, és ugyanúgy, ahogy az előző meccsen egy percen belül két gólt tudtunk szerezni. A taktikánk része az, hogy az első vagy első két gólt mi szerezzük a lehető leggyorsabban, amit most is megpróbáltak teljesíteni a srácok. Ezt követően az Újpest már nem a mérkőzéssel foglalkozott, és kicsit idegesebbek lettek a kelleténél. Mi nem akartuk felvenni ezt a ritmust, és csak a saját játékunkra akartunk koncentrálni, ami mellé még a gólok is jöttek, a végén pedig már arra törekedtünk, hogy minél hamarabb lezárjuk ezt a párharcot. Reméljük a harmadik mérkőzésen ismét nyerni tudunk, és sikerül a címvédés.”