Ma a Klagenfurt bizonyult jobbnak

  • 2017.10.08. 18:25
  • Fehérvárav19
A Fehérvár AV19 kétgólos vereséget szenvedett a rekordbajnok otthonában a liga vasárnapi játéknapján.

EBEL / Alapszakasz -
2017.10.08 Vasárnap / 16:00
EC-KAC
vége
3:1
(1:0, 1:1, 1:0)
Nézőszám: 2 908
Fehérvár AV19
Klagenfurt / Stadthalle
GAMPER, STOLC, SCHAUER, SEEWALD
EC-KAC
Madlener (Duba) - Kapstad, Schumnig, Bischofberger, Hundertpfund, Brucker - Robar, Duller, Ganahl, Neal, Lundmark - Schnetzer, FISCHER, Geier, Koch, Richter - Strong, Schettina, Kraus, Talbot, Rheault
Fehérvár AV19
Kornakker (Rajna) - Harty, Vidmar, Luttinen, Hari, Vincze - Uotila, Jyrkkiö, Lovecchio, Latendresse, Erdely - Szabo, Manavian, Szabo, Music, Szita - Stipsicz, Kocsis, Reisz, Sarpatki
Gólszerzők: Lundmark, Talbot, Strong ill. Luttinen
Kiállítások: 6 ill. 6

A Klagenfurt kezdte aktívabban a mérkőzést, de Rajna első védésére a második percig kellett várni, majd Erdély oldalról érkező lövését kellett védenie Dubának. Újra a Klagenfurt birtokolta a korongot, de működött a letámadás, így helyzetig nem jutottak a pirosmezesek. Egy kontrából Szabó Krisztián iramodott meg, majd Jyrkkiö lőhetett, de a hazaiak kapusa hárítani tudott. Az ötödik percben Jamie Lundmark cselezte ki a védelmet, az egyéni akcióból pedig megszerezte a vezetést a hazai csapat (1-0). Maradt a klagenfurti fölény a gól után is, a hatodik percben pedig Reisz Áront látták szabálytalannak a játékvezetők, a fórban pedig záporoztak a lövések Rajna kapuja felé, de újabb gól nem született. A következő helyzet vendégoldalon Szabó Dániel előtt nyílt, ezután Uotila tüzelt a kékről, végül pedig LoVecchio szerzett korongot a hazai kapu előtt, de nem sikerült az egyenlítés. A harmad közepén újabb klagenfurti előny következett, miután túl sok fehérvári volt egyszerre a jégen, de a fórban csak egy kapuvasig jutottak a karintiaiak. A következő öt percre kiegyenlítődött a játék képe, a legnagyobb helyzet Szabó Krisztián előtt adódott, majd újra a fehérvári harmadban folyt a játék. A harmad vége előtt előnybe került együttesünk, de nem sikerült a gólszerzés öt a négy ellen sem, így a második harmadot fórban kezdhette a Fehérvár AV19.

 

Jyrkkiö és Manavian forgatott a játékrész elején, majd egy korongszerzés után Richter és Talbot indulhattak kettő az egy ellen, a korong átcsorgott Rajnán, a hazaiak ünnepeltek, végül a bírók a videobírót hívták segítségül, hogy eldöntsék, a korong teljes terjedelmében áthaladt-e a gólvonalon (2-0). A 25. percben Schnetzer szabálytalankodott Luttinennel szemben, így jöhetett a második vendégelőny, egy perc alatt sikerült is kihasználni a fórt, LoVecchio juttatta be a harmadba a korongot, a hazaiaknak pedig nem sikerült felszabadítani, a kapu elől pedig Arttu Luttinen bombázott a kapuba (2-1). A gól után Erdély került helyzetbe, de kimaradt, majd újra kettő az egy ellen jöhettek a pirosmezesek, ám Rajna most hárítani tudott. A 12. percben Erdély szólózhatott újra, de kimaradt, majd újra kapusunknak kellett többször nyújtózkodnia. Három és fél perccel a harmad vége előtt újabb kiállítás következett hazai oldalon, Hári kapott jó passzt, a szóló azonban kimaradt. Már öt az öt ellen folytatódott a klagenfurti mezőnyfölény, a harmad pedig egy kékvonalas lövéssel és egy Rajna-védéssel zárult.

 

A záró játékrész is Rajna védésével kezdődött, majd Jyrkkiö kiállításával folytatódott. A fórban távoli lövésekkel próbálkoztak a hazaiak, de védelmünk sikeresen felszabadított. Egyenlő létszámnál sem változott a játék képe egészen Vidmar kékvonalas lövéséig, de Duba védett. A következő percekre kiegyenlítődött a játék, és csapatunk előtt adódtak nagyobb lehetőségek, előbb Vincze fordult be a kapu elé, majd a kipattanót Luttinen vághatta volna a kapuba. A harmad derekán nagy helyzet maradt ki klagenfurti oldalon, majd a kontrában Latendresse passzolt LoVecchio elé, aki fölé lőtt. Felpörögtek a hazaiak a következő percekre, ebből pedig újabb gólt értek el, 6 perccel a vége előtt Steven Strong kékvonalas lövése akadt be a hálóba (3-1). Küzdött az újabb gólért a Fehérvár AV19, de nem sikerült nyomást gyakorolni a rekordbajnokra. Másfél perccel a vége előtt Rajna helyett is mezőnyjátékos korcsolyázott fel, de hat az öt ellen sem sikerült a gólszerzés, így csapatunk kétgólos vereséget szenvedett a Klagenfurt otthonában.