Hivatalos: a Zágráb visszatér

  • 2017.03.15. 13:08
  • Fehérvárav19

A horvátok megerősítették részvételi szándékukat, így már biztossá vált, hogy a 2009 és 2013 között az osztrák ligában már szereplő együttes visszatér az EBEL-be.

 A liga küldöttgyűlése március elején adott zöld utat a Medvescak Zagrebnek a ligatagság megújítására. A döntést teljes átvilágítás és mindenre kiterjedő vizsgálat előzte meg, majd a klubnak kellett megerősítenie, valóban részt kíván venni a 2017/2018-as kiírásban. A 2009/2010-es szezontól a horvátok négy évig szerepeltek az EBEL-ben, amely négy évben kétszer elődöntőt, kétszer pedig negyeddöntőt játszottak. A ‘Medvék’ ezután felvételt nyertek a KHL-be, ahonnan újabb négy éves periódus után térnek vissza az osztrák ligába. “A Zágráb négy évig szerepelt az Erste Bank Eishockey Ligában és maradandót alkottak ezekben az években. Örülök, hogy a jelenlegi csapatok támogató döntést hoztak a visszatéréssel kapcsolatban. A szurkolók újra kiváló mérkőzésekre készülhetnek a Dom Sportovában” – mondta Dr. Peter Mennel, aki kitért a következő szezonban részt vevő csapatok számára is. “A Zágráb részvétele már biztos. Most a liga csapatai döntenek a lebonyolításról és a csapatok létszámáról, legkésőbb a szezon végéig.”

A Medvescak stábja számára tehát megkezdődik a felkészülés a liga következő szezonjára. “Szeretném megköszönni a csapatoknak és a liga elnökségének, hogy lehetőséget adtak számunkra a ligában való részvételre. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy versenyképes csapatot állítsunk össze a bajnokságra” – nyilatkozta a döntést követően a zágrábi klub elnöke, Damir Gojanovic.