Geoff Walker a Fehérvár AV19 csapatában

  • 2017.05.05. 14:00
  • Fehérvárav19

A 191 cm magas, 102 kilogrammos támadó egy éves megállapodást írt alá együttesünkkel.

A 29 éves kanadai támadó, aki egy éves szerződést írt alá Székesfehérváron, az előző szezont a Fassa Alps Hockey Ligában szereplő csapatában kezdte, majd az EIHL-ben érdekelt Sheffield Steelers soraiban fejezte be, ahol bajnoki címet ünnepelt. Walker 293 mérkőzéses AHL-tapasztalattal rendelkezik, valamint jégre lépett 172 ECHL-mérkőzésen is. A tengerentúli évek után 2016-ban érkezett Európába. „A karrierem során két NHL-szerződést kötöttem, tavaly pedig bajnoki címet nyertünk a csapatommal Sheffieldben. Ezek pályafutásom meghatározó pillanatai. Úgy gondolom, sokat tanultam ezekből a sikerekből, és hozzásegítenek a következő szezonban való eredményes szerepléshez” – idézte fel pályafutásának emlékezetes pillanatait Walker.

A termetes játékos már évek óta tervezi az EBEL-ben való bemutatkozást: „Ez az a liga, ahol már régóta szerettem volna játszani. Beszéltem Benoit Laporte vezetőedzővel, és úgy érzem, a játékstílusom jól illeszkedik az általa elképzeltekbe. Részese szeretnék lenni a klub jövőbeni sikereinek és egy igazán versenyképes csapatnak.”

„Beszéltem több játékossal, akik már korábban játszottak Székesfehérváron” – folytatta Walker. „Mindannyian úgy nyilatkoztak, hogy nagyon szép a város és kitűnőek a szurkolók, egy lelkes közönség előtt pedig mindig jó játszani. Nagyon várom, hogy megérkezzem és elkezdődjön a szezon.”

Benoit Laporte szerint Geoff Walker hozhatja meg a keménységet a csapatba: „Geoff egy igazi nehézfiú, de nagyon jól bánik a koronggal és jó a góllövésben is. Tetszik a hozzáállása, fontos számára a győzelem és ő lehet a csapat egyik legkeményebb játékosa.” Walker 191 centiméteres magasságával és 102 kilogrammjával a elsősorban a fizikai játékot tartja erősségének: „Nagyobb termetű támadó vagyok, nem riadok meg a fizikai játéktól és sokszor vagyok eredményes emberelőnyből is. Keményen dolgozom, és remélem, ez a szerzett pontjaimon is meglátszik majd.”

Csapatunk menedzsmentje folyamatosan dolgozik a 2017/2018-as keret kialakításán, így napokon belül újabb hírek várhatók.