Egy pont, három hely a különbség

  • 2017.10.08. 10:43
  • Fehérvárav19

Vasárnap 16 órától az EC KAC otthonában szerepel a Fehérvár AV19. A karintiaiak előnye mindössze egy pont csapatunkkal szemben, ám az összetorlódott középmezőnyben ez máris három hely különbséget jelent.

A Fehérvár AV19 a Dornbirn ellen megszerzett győzelem után utazik Klagenfurtba, ami jó előjel lehet Bischofbergerék ellen. A piros-fehérek pénteken 5-1-es vereséget szenvedtek a Zágráb otthonában.

A hazaiaknál több hiányzóval is számolni kell, nem lép jégre Manuel Geier, Patrick Harand és Richie Regehr sem, Christoph Duller játéka pedig kérdéses, míg vendégoldalon továbbra is Kóger és Gilbert hiányzik a keretből.

A vasárnapi találkozón a liga két legkevesebb gólt lövő csapata találkozik, mindkét együttes mindössze 19-szer talált be a szezonból eddig lejátszott 9 mérkőzésen. Nem csoda, hogy Jon Rheault, a Klagenfurt játékosa így vélekedett az összecsapás előtt: „Minden mérkőzésen többet lőttünk kapura, mint az ellenfelünk, de mégis ötöt elvesztettünk. Dolgoznunk kell azon, hogy lőjünk több gólt.”

Benoit Laporte, csapatunk vezetőedzője is elmondta, mit vár a vasárnapi klagenfurti vendégjátéktól: