Újabb visszatérő: Erdély Csanád

  • 2016.06.21. 16:01
  • Fehérvárav19

A tavalyi szezonban az USHL-ben légióskodó magyar válogatott támadó két éves megállapodást kötött a Fehérvár AV19 csapatával.

A most 20 éves Erdély Csanád 2011-ben érkezett Székesfehérvárra, ahol az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia játékosaként  ifjúsági és junior korosztályban is kiemelkedően sikeres éveket zárt mind fehérvári, mind pedig magyar válogatott színekben. 2013-ban, 18 évesen mutatkozott be az EBEL-ben a felnőttek között, a következő szezonjában pedig az osztrák ligában induló együttesünk alapemberévé vált.

2015 nyarán érkezett a hír, hogy a két Leveles-kupát (az MJSZ által a legjobb ifjúsági korú játékosnak ítélt díj) is elnyert játékosunkat draftolta a legjobb amerikai juniorligában, a USHL-ben szereplő Sioux Falls Stampede, a támadó így egy évig a tengerentúlon fejlődött, ahol 58 mérkőzésen 14 pontot szerzett. Erdély szerint jó hatással volt rá az USA-ban töltött egy év: „Az egy éves amerikai kitérő sokat segített, úgy gondolom, a védekezésben és támadásban is sokoldalúbb, komplexebb játékos lettem, így összességében pozitívan értékelem az ott töltött időt.”


A magyar válogatottban az elit világbajnokságon is szerephez jutó játékosunk bizakodó a jövővel kapcsolatban: „Először is nagyon örülök, hogy pontot tettünk a tárgyalások végére és megszületett a megállapodás. Nem tudom elégszer hangsúlyozni, mennyire boldog vagyok, hogy egy év kihagyás után újra Fehérváron játszhatok. Örülök, hogy a szezont a világbajnoki szerepléssel tudtam lezárni, hiszen egy ilyen világesemény óriási élmény bárki számára, legyen akár 20, vagy 35 éves. A következő szezonnal kapcsolatban pedig nagyon bizakodó vagyok, Tyler Dietrichhel az Akadémián már dolgoztam együtt, így tudom, hogy nagyon professzionális, jól motiváló edző. Emellett tudom, hogy a szakmai stáb olyan csapatot állít össze, amellyel olyan magasságokba érhetünk, ahol a Fehérvár még sosem járt, így a playoff első körén túl szeretnék jutni a csapattal. Személyes célnak azt tűzöm ki, hogy minél többet fejlődjek, hiszen tudom, 20 évesen még nem vagyok kész játékos. Ez a két év nagyon sokat számít a karrierem szempontjából és hogy a jövőben még érettebb játékot tudjak nyújtani.”