Anze Kuralt jövőre is Székesfehérváron

  • 2019.04.18. 14:00
  • Fehérvárav19

A szlovén támadó újabb egy évig erősíti a Fehérvár AV19-et.

Anze Kuralt felnőtt pályafutását 20 évesen az Erste Bank Eishockey Ligában kezdte. Két szezonban összesen 88 mérkőzésen lépett jégre a HK Jesenice csapatában, valamint a 2013/14-es szezonban a Graz 99ers együttesénél 3 mérkőzés erejéig kölcsönben szerepelt. A szlovén és dán bajnokságot is megjárt csatár 2013-ban igazolt Franciaországba, ahol 210 összecsapáson kapott lehetőséget, és összesen 179 pontig jutott. Székesfehérvárra az Amiens csapatából érkezett, ahol a 2017/18-as idényben 53 találkozón 39 pontot szerzett (21 gól, 18 gólpassz), valamint a tavalyi olimpián 3 ponttal (1 gól, 2 gólpassz) segítette a szlovén válogatottat. A csatár Fehérvár AV19 színeiben 37 mérkőzésen lépett jégre, ahol 35 egységet gyűjtött (16 gól, 19 gólpassz), és két mesterhármassal is megajándékozta a szurkolókat a 2018/19-es szezonban. 

Anze Kuralt az alábbiakat mondta a szerződéshosszabbítás után: „Úgy gondolom, hogy jövőre is nagyon erős, és harcos csapatuk lesz, talán még jobb is, mint tavaly. Nagyon jól érzem magam ebben az együttesben, a klubnál, és Székesfehérváron. A jövő évre is az a célunk, mint idén: bejutni a playoffba, és ha ez sikerült, akkor már bármi megtörténhet. Sajnos az idei rájátszásban nem tudtam a srácok segítségére lenni, remélem ez jövőre sikerült. Nagy szerepet játszott a döntésemben a csarnok atmoszférája, hiszen nagyon jó ilyen hangulatban jégkorongozni.”

A jelenlegi keret:

A Fehérvár AV19 csaapatában jelenleg érvényes szerződéssel rendelkezik a kapus Kornakker Dániel, valamint Szabó Dániel, Jonathan Harty, Stipsicz Bence és Szabó Bence, a támadók közül pedig Kóger Dániel, Szita Donát, Szabó Krisztián, Erdély Csanád, Andrew Sarauer, Michael Caruso, Sárpátki Tamás, és Timotej Sille. Mindemellett a 2019/20-as szezonban Székesfehérváron szerepel Scott Timmins is. Az már korábban biztossá vált, hogy Hári János, Mac Carruth, valamint Zack Phillips sem kék-fehérben folytatja pályafutását, rajtuk kívül pedig jövőre Tero Koskiranta és Arttu Luttinen sem lesz a Fehérvár AV19 játékosa.