Michael Caruso további két évig Székesfehérváron

  • 2019.04.16. 14:00
  • Fehérvárav19

A kanadai hátvéd fehérvári színekben folytatja.

A 30 éves, 188 cm magas és 87 kilogramm súlyú hátvéd az AHL-ben kezdte profi pályafutását, majd a 2012/2013-as szezonban két mérkőzés erejéig az NHL-ben is megfordult. A tengerentúli évek után 2015-ben érkezett Európába, ahol a Dornbirn Bulldogs együttesében három évadot töltött, ahol 173 mérkőzésen lépett pályára és 36 pontot szerzett. Székesfehérvárra 2018 szeptemberében érkezett, kék-fehérben 57 találkozón lépett jégre, a szezont pedig 4 góllal és 16 gólpasszal zárta.

Mike Caruso így indokolta maradását: „Azért hosszabbítottam meg a szerződésem, mert nagyon szerettem idén ebben a csapatban játszani. Élveztem ezt a pozitív környezetet, a hoki stílusát, továbbá azt is, hogy ilyen nagyszerű szurkolók előtt szerepelhettem. Úgy gondolom, hogy a playoff mellett, a magyar kupa megnyerése is nagy siker volt a csapatunk számára” – majd kitért a jövő évi célokra: „A következő szezonban is szeretném, ha ezen az úton haladnánk tovább, egyénileg is olyan jó teljesítménnyel tudom majd segíteni a csapatot, mint a rájátszásban, és szeretném, ha még tovább, akár a bajnoki címig is eljutnánk.”

A jelenlegi keret

A Fehérvár AV19 csaapatában jelenleg érvényes szerződéssel rendelkezik a kapus Kornakker Dániel, valamint Szabó Dániel, Jonathan Harty, Stipsicz Bence és Szabó Bence, a támadók közül pedig Kóger Dániel, Szita Donát, Szabó Krisztián, Erdély Csanád, Andrew Sarauer, Timotej Sille, Sárpátki Tamás, Scott Timmins, valamint Mike Caruso. Az már korábban biztossá vált, hogy Hári János, Mac Carruth, valamint Zack Phillips sem kék-fehérben folytatja pályafutását, rajtuk kívül pedig jövőre Tero Koskiranta és Arttu Luttinen sem lesz a Fehérvár AV19 játékosa.