Zágrábban szerepel a csapat

  • 2017.09.10. 14:53
  • Fehérvárav19

Vasárnap 17:30-tól az EBEL-be visszatérő Medvescak Zagreb otthonába látogat a Fehérvár AV19 együttese. Mindkét csapat vereséggel nyitotta a 2017/2018-as szezont, így bizonyára mindkét fél bizonyítani szeretne.

2013. január 15-én játszott utoljára egymás ellen tétmérkőzést a Fehérvár AV19 és a Medvescak Zagreb. Akkor a medvék hagyták el győztesen a jeget, a két csapat azóta azonban alaposan kicserélődött, mind a horvátok, mind pedig csapatunk teljes átalakításon ment át. Az Ifj. Ocskay Gábor Emléktornán Connor Cameron együttese, a későbbi tornagyőztes, akkor 5-2-re múlta felül Kógerékat.

 Mike Boivin, aki korábban a Fehérvár AV19 mezét is magára öltötte, idén a Zágráb keretét erősíti. A hátvéd, aki az első fordulóban a Medvescak egyetlen gólszerzője volt, így vélekedik a vasárnapi hazai idénnyitóról: „Nem vagyunk elégedettek az első fordulóban látottakkal. Most készülünk a Fehérvár ellen és remélhetőleg az első pontjainkat is megszerezzük.”

Clint Thornton, aki az idei szezontól kezdve segíti Benoit Laporte munkáját, tudja, nem lesz könnyű dolga a csapatnak Zágrábban: „Az egész csapatnak el kell gondolkoznia azon, ami az első mérkőzésen történt. A játékosok mindannyian elkötelezettek amellett, hogy csapatként fejlődjenek, mindent kiadva magukból küzdjenek a mezért, amit viselnek és a szurkolókért. Nem volt könnyű így a szezon első mérkőzése, de tovább kellett lépnünk és készen állunk a Zágráb elleni idegenbeli mérkőzésre. Úgy fogunk kimenni a jégre, hogy minden cserében a legjobbat nyújtsuk és harmadról harmadra fejlődjünk.”