Győzelem a döntő első mérkőzésén

  • 2017.03.14. 22:36
  • Fehérvárav19
Ifjúsági csapatunk 4-3-ra győzött az UTE ellen a osztrák bajnokság döntőjében.

EBJL / Döntő -
2017.03.14 Kedd / 19:40
Fehérvár AV19
vége
4:3
(1:0, 2:2, 1:1)
Nézőszám: 260
Újpesti TE
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
Juhász, Gangel, Mayer, Márkus
Fehérvár AV19
Pinczes (Horvath D. ) - Halasi , Horvath , Buzas , Peter , Madacsi - Horvath , Nemeth , Mihaly , Almasi , Dezsi - Balajthy , Fekete , Kovacs , Vertes , Vincze - Bognar , Vas , Sabian , Csaszar , Pinczes
Újpesti TE
Markus (Monostori ) - Horvath , Blazsej , Csatadi , Horvath , Kovacs - Pokornyi , Egyedi , Kemeny , Paterka , Szalma - Molnar , Szabo , Galos , Zsigmond , Selmeczi - Papa , Gaspar , Paluska
Gólszerzők: Dezsi, Buzas, Mihaly, Peter ill. Kovacs , Galos , Kovacs
Kiállítások: 20 ill. 10

Izgalmas mérkőzésre volt kilátás az osztrák ifjúsági bajnokság döntőjének első mérkőzésén, melyen 300 néző előtt a Fehérvár AV19 és az UTE csapott össze. A három győzelemig tartó finálé első mérkőzésén rögtön egymásnak is estek a felek, jó iramú, élvezetes hokit játszottak a fiatalok. Vértes Nátán kiállítása után hátrányba került Kiss Dávid együttese, de jól védekeztek a hazaiak, így nem született gól, ahogy Sábián kiállítása után sem. A harmad közepén megtört a jég, a rengeteg hazai helyzet után Almási Márk passzát Dézsi Bence vágta a kapuba egy védelmi hiba után (1-0). Kiegyenlített csata folyt a harmad második felében, de újabb találatot nem értek el a csapatok.

A középső játékrészt a vendégek kezdték jobban, Kovács Sebestyén cselezett a kapu előtt, a hosszúba lőtt, így egyenlített az UTE (1-1). A folytatásban a sok ütközéssel tarkított mérkőzésen a hazaiak domináltak, két perccel az egyenlítés után előbb Búzás Arnold (2-1) talált be, majd egy perccel később egy távoli lövéssel Mihály Ákos (3-1) növelte az előnyt.  Időt is kért a vendégek mestere, rendezte a sorokat, így az UTE jóval nagyobb nyomást gyakorolt Pinczés kapujára a félidő után, aminek a harmad végén meg is lett az eredménye, Páterka passzát Gálos Norbert juttatta át a gólvonalon (3-2).

Az első két harmadhoz hasonló paprikás hangulatban folytatták a felek a záró játékrészben, mindkét oldalon sok helyzetet alakítottak ki az együttesek. A mérkőzésre jellemző nagy iram a záró húsz percre sem változott, a 49. percben pedig az Újpest másolta a fehérváriak első gólját, Kovács Sebestyén csapott le a lecsorgóra és az üres kapuba lőtt (3-3). Az utolsó tíz percben az UTE kétszer is kapuvasat talált, de nem tudta eldönteni a mérkőzést, a másik oldalon végül Búzás Arnold indította Péter Andort, aki egy higgadt csel után a kapuba emelt (4-3).

A döntő szombaton folytatódik, ezúttal a Megyeri úton találkoznak a csapatok, a harmadik mérkőzést pedig kedden rendezik Székesfehérváron.

Mestermérleg, Kiss Dávid: "Fontos kiemelni, hogy ennyi idősen a csapat két különböző bajnokságban két csapat ellen döntőt játszik, a játékstílus is változik napról napra, ez néha gondot okoz a játékosoknál. A mérkőzés elején érezhető volt, hogy az EBJL döntőjében vagyunk, emiatt idegesen kezdtünk. Eldobáltuk a korongokat ahelyett, hogy irányítottunk volna a játékot elől és hátul. A játékstílusunkból adódóan agresszív hokit játszunk, ami miatt pár játékosunk túl nagy hévvel ment bele az ütközésekbe, emiatt pedig folyamatosan hátrányban kellett játszanunk. Túl sok energiát vett ki belőlünk ez a nyomás annak ellenére, hogy ezt jól kezeltük. Az első gól után megnyugodott a csapat és tudtunk periódusokban jól játszani, egy rövidzárlat után pedig két gyors gólt tudtunk szerezni. Ez önbizalmat adott. Végül ez kevés volt, mert a hibáinkból magunkra engedtünk az ellenfelet és kiegyenlítettek. A speciális játékegységünk ezúttal nem működött jól, nem tudtuk kihasználni az előnyöket. A csapat karakterét azonban mutatja, hogy 60 percig játszunk és pár perccel a vége előtt sikerült megszerezni a győztes gólt."