Fontos pontokért utaznak Grazba

  • 2017.10.12. 22:43
  • Fehérvárav19

Benoit Laporte együttese pénteken a Graz99ers otthonában lép jégre. A vendéglátók három ponttal előzik meg a Fehérvár AV19 együttesét.

A pénteken 19:15-kor kezdődő találkozóval véget ér az első kör az EBEL idei alapszakaszában. Doug Mason, a hazaiak vezetőedzője úgy véli, a szezon ezen szakaszában is van min dolgozni: „Fontos hogy készen álljunk arra, hogy keményen küzdjünk és sokat korcsolyázzunk. Még a szezon elején járunk, úgy gondolom, sok dolgon kell még javítanunk.”

A Graz az előző fordulóban a Fehérvár AV19-hez hasonlóan vesztesen hagyta el a jeget, előbbi a Znojmotól, míg együttesünk a Klagenfurt ellen szenvedett vereséget. A két csapat az örökmérleg szerint 27 alkalommal találkozott egymással Ausztriában, az összecsapások 12 hazai és 6 vendéggyőzelem mellett kilencszer dőltek el hosszabbításban.

Bár a graziaknál jelenleg Ken Ograjensek jegyzi a legtöbb pontot, az elmúlt három egymás elleni mérkőzésen Oliver Setzinger vette ki a részét legjobban a pontgyártásból, egy góllal és hét gólpasszal. A liga hazai tabelláján ugyanakkor a tizedik helyen áll a vendéglátó, a négy eddigi találkozón három hazai győzelem (ebből egy hosszabbítás) és egy vereség született. A Fehérvár AV19 neve mellett ugyanakkor egy hosszabbításos győzelem és négy vereség áll idegenben, lesz tehát min javítani a stájerek otthonában.

Benoit Laporte a mérkőzés előtti videointerjúban elmondta, meglátása szerint eddig többnyire miért maradt pont nélkül az idegenbeli találkozókon a csapat. Emellett elárulta, milyen hatással lehet a gárdára a keddi, Érsekújvár elleni győzelem.