A bajnok ellen kezdődik a szezon

  • 2017.09.08. 13:30
  • Fehérvárav19

Az EBEL 2017/2018-as szezonját hazai jégen kezdi a Fehérvár AV19. A 18:45-kor kezdődő találkozón a Vienna Capitals lesz az ellenfél.

Sűrű héten van túl a Fehérvár AV19 együttese, hiszen a heti mérkőzésekre való felkészülés csapatfotózás és ausztriai sajtótájékoztató is volt a programban. A liga bécsi sajtótájékoztatóján kiderült, az Erste Bank további három évre kötelezte el magát névadó szponzorként a liga mellett, valamint ismertették a ligában alkalmazandó szabályváltoztatásokat is. Eszerint változás lesz, hogy hosszabbítás esetén három a három ellen öt percet játszanak majd a csapatok az alapszakaszban. A liga alapszakaszában 324 mérkőzést rendeznek majd a tavalyi szezonhoz hasonlóan. A decemberi ünnepi időszakban azonban a korábbiaktól eltérően a csapatok nem utaznak majd nagy távokat, kedvezve ezzel mind a sportolóknak, mind pedig a szurkolóknak. A playoffban négy nyert mérkőzésig zajlanak majd a párharcok.

Pénteken teljes fordulót játszanak a ligában, az első játéknapon pedig rögtön a tavalyi bajnok Vienna Capitals érkezik Székesfehérvárra. A bécsiek ellen nem lesz könnyű dolga Benoit Laporte együttesének, ráadásul a fővárosiak 200 napja nem kaptak ki a ligában. A felkészülési időszakban a CHL-ben (Bajnokok Ligája) szereplő sárga-feketék legponterősebb játékosa eddig Taylor Vause, aki két góllal és két assziszttal nyitotta a szezont. „Természetesen örülünk, hogy végre kezdődik a szezon. A Fehérvár bizonyára mindent meg fog tenni azért, hogy már az első fordulóban elkapjanak bennünket. Kemény mérkőzésre számítok, ezért a kezdő bedobástól kezdve élesnek kell lennünk” – nyilatkozta Serbe Aubin, a vendégek vezetőedzője.

Számos új játékossal, valamint sok fiatallal a soraiban korcsolyázik ma ki Benoit Laporte együttese. „Úgy gondolom, jobb csapatunk van, mint az elmúlt évben. A többi csapat ugyanakkor szintén erősödött. Izgalmas és szoros mérkőzésekre számítok a szezonban” – mondta Benoit Laporte az esti mérkőzéssel és a szezonnal kapcsolatban. A Visegrád Kupa-mérkőzésekkel és az Ifj. Ocskay Gábor Emléktornával készülő együttes háromszor nyert az előszezonban, de ahogy Kóger Dániel az M4 Sport Sportreggeli interjújában fogalmazott, összejöhet a meglepetés.

A mérkőzés 18:45-kor kezdődik és az M4 Sport élőben közvetíti.